"Upozorenja" iz Belfasta: Više nismo autsajderi, kaznit ćemo svakog ko nas ne poštuje

Kyle Lafferty će biti velika prijetnja po gol naše selekcije

"Upozorenja" iz Belfasta: Više nismo autsajderi, kaznit ćemo svakog ko nas ne poštuje

Bosna i Hercegovina će sutra igrati svoju prvu utakmicu Lige nacija protiv domaće Sjeverne Irske.

Našu selekciju očekuje težak zadatak na Windsor Parku protiv upornih i borbenih Sjevernoiraca, a možda i najveća opasnost po gol Zmajeva će biti iskusni napadač Kyle Lafferty.

Karijera ovog napadača možda nije uvijek tekla po planu, ali on se ovog ljeta vratio u škotski Rangers i igra u sjajnoj formi na početku sezone. Sigurno je da će i protiv BiH željeti nastaviti u dobrom ritmu, a 30-godišnji Lafferty smatra da njegova selekcija na Windsor Parku više ni protiv koga nije autsajder, pa tako ni protiv BiH.

"Po prvi put mi u dresu Sjeverne Irske nismo autsajderi. Ekipe koje će dolaziti ovdje će biti veoma oprezne", istakao je Lafferty za Belfast Telgraph, pa nastavio:

"Svakao ekipa koja dođe ovdje i koja nas ne bude poštovala biće kažnjena. Sada imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama, imamo dubinu, a ne samo dobrih startnih 11. To nam daje dodatne opcije i znat ćemo kazniti protivnike."

Sjeverna Irska je izborila plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine, a glavni cilj ekipe Michaela O'Neilla je ponoviti taj uspjeh i kvalifikovati se na Euro 2020. godine, možda baš i kroz Ligu nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ovo je uzbudljivo vrijeme za nas i uradit ćemo sve da se kvalifikujemo na jedno veliko takmičenje. Nadam se da ću postići dovoljno golova i tako nas odvesti na još jedan veliki turnir... Utakmica sa BiH će biti teška. Imaju nekoliko impresivnih igrača, ali i mi imamo dobru ekipu. Veza koja je među nama i ono što nama znači dres Sjeverne Irske, to je ono što nam pomaže i u najtežim utakmicama i na kraju izlazimo kao pobjednici. Tako je bilo proteklih 4-5 godina", dodao je iskusni napadač.

Utakmica Sjeverna Irska - BiH na Windsor Parku igra se sutra od 15:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti