Zrinjski najavio novu sezonu: Bez skromnosti - Dupla kruna i grupna faza UEFA takmičenja!

Održana press konferencija uoči početka nove sezone

Zrinjski najavio novu sezonu: Bez skromnosti - Dupla kruna i grupna faza UEFA takmičenja!

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski u novu sezonu ponovo kreće s najvećim ambicijama, među kojima je i igranje grupne faze jednog UEFA-inog takmičenja. Danas je održana press konferencija uoči početka nove sezone i navijači ovog bh. kluba mogu biti zadovoljni onim što su čuli. 

Medijima se prvo obratio predsjednik prvaka Bosne i Hercegovine, Denis Lasić. Poručio je sljedeće:

"Kao što znate mi već u ponedjeljak idemo za Armeniju. Imamo protivnika na neki način nepoznatog. Vjerujemo u svoje snage i vjerujemo da ćemo tu prepreku uspješno apsolvirati. Nadamo se da ćemo napraviti mali korak više nego prethodne sezone, znate koliko smo bili blizu da završimo u grupnoj fazi Konferencijske lige. Nadam se da će to ove godine što našim znanjem i umijećem, što uz dozu sreće koja je svakako uvijek potrebna, da ćemo to uspjeti. 

Što se tiče prvenstva, ambicije su na najvećem nivou. Idemo i na prvenstvo i na kup i mislim da imamo ekipu bolju nego prošle godine. Imamo odličan rad našeg trenera Rendulića sa saradnicima i bez skromnosti mislim da ćemo biti glavni konkurenti za naslov.

Ova pauza između kraja prvenstva i početka evropskih utakmica bila je izuzetno kratka, mi smo uradili što više što manje vidljivih infrastrukturnih poduhvata na stadionu. U Sveučilišnom kampu smo osposobili i trening centar. Tako da uvijek na neki način dajemo maksimimalno svojih snaga sukladno finansijskim sredstvima u tom trenutku koliko možemo i mislim da smo dosta dobrih stvari uradili prije svega i na stadionu koji se već sada ušminkava za te evropske utakmice i to je vrlo blizu kraja.

Hibridni teren je postavljen, ovih se dana prošiva, tako da će i to biti u potpunosti u funkciji. Tribine su osvježene, prostorije osigurane, između ostalog i VAR tehnologija. Puno se toga mora osigurati da bismo bili sudionici tog takmičenja. Imamo kategoriju koju imamo i ponosni smo na to, prošle godine bi tu grupnu fazu Konferencijske lige igrali na svom stadionu."

Oglasi

Potpredsjednik HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, na današnjoj press konferenciji najavio je kako bi se grupna faza jednog UEFA-inog takmičenja mogla igrati u Mostaru.

Istakao je da su prošle sezone delegati pozitivnim ocjenama i mišljenjima to omogućili Zrinjskom, te naglasio da sada sve kreću ispočetka:

"Uslove koji su potrebni da se zadovolje smo ispunili. Jako puno toga će ovisiti o izvještaju delegata koji bude na našoj prvoj utakmici. Mislim da je ovaj put iz Bjelorusije. Temeljem njegovog izvještaja ćemo dobiti smjernice za sljedeća dva pretkola, jer naravno namjeravamo igrati i nok-aut fazu do kraja, play-off i kao što je predsjednik rekao nastojimo se i ove godine plasirati u grupnu fazu takmičenja i da igramo naravno na našem stadionu. Jedino tako smo postigli pravi cilj.

Svake godine su ti uslovi sve strožiji. Ove godine se uvodi VAR tehnologija u utakmice Lige prvaka. UEFA se pobrinula da osigura posebna vozila s VAR tehnologijom, a naše je da im osiguramo pristup i sve druge konekcije koje su potrebne da bi se to moglo uspješno uraditi.

Nastojanje kluba je da dobije na kraju jedan moderan stadion koji u ovom trenutku to nije, ali u okviru naših mogućnosti i pretpostavki koje imamo i koje smo zatekli na stadionu Pod Bijelim brijegom trudimo se da svaki dan on izgleda ljepše i da navijači, igrači i sve službene osobe imaju komfor koji je potreban za odigravanje fudbalskih utakmica na evropskom nivou", istakao je Šulenta.

Oglasi

Drugi potpredsjednik HŠK Zrinjski, Amir Kabiri, također se obratio medijima, te poručio:

"Ne postoji lična vizija, postoji vizija menadžmenta. Odluke koje donosimo na dnevnoj bazi kako bismo poboljšali rad klub. Imamo velike planove za budućnost koje ćemo u budućnosti podijeliti s vama. Svi za ovim stolom rade 24/7.

Još jedna stvar, ne slavimo tokom sezone nego na kraju sezone. Mi smo ovdje da radimo, a ne da pričamo."

Iz Zrinjskog su također otkrili da su odbili unosnu ponudu za Nemanju Bilbiju, te da će najbolji strijelac Premijer lige BiH u njenoj historiji i dalje ostati član mostarskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, HŠK Zrinjski 11. jula igra prvi meč prvog pretkola Lige prvaka na gostovanju kod Urartua, a revanš je sedam dana kasnije u Mostaru. 

U slučaju prolaska u drugo pretkolo Plemići će igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovan - Swift, a u slučaju ispadanja evropsku avanturu nastavit će u drugom pretkolu Konferencijske lige protiv lošijeg iz dvomeča Farul - Sheriff. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Coviceva prcija se uzdigla, polahko ,doci ce sve na svoje mjesto pa ce i ova ratna tvorevina u zaborav
1 7
user1676312914
Džaba sve titule svjeta kad moraš skupljati navijače, plaćati im prevoz i sendviće da te podrže. Imaju uspjeh zahvaljujući krađi stadiona, krivotvorenju vlastite istorije i kladionicama koje ne plaćaju porez državi. Uz to, uvjek imaju svog čovjeka u vrhu piramide kriminalnog saveza koji već zna 90% kako će izgledati poredak na tabeli 23/24. U slučaju da se neki klubovi ogluše o naredbu, zadesit će ih sudbina Veleža, godinu dana bez domaće publike, sankcije klubu, oduzimanje bodova, zabrana obavljanja dužnosti predsjedniku, izbacivanje kluba iz lige ( Mladost) i sl. Opet kažem, džaba ovo sve kad je plastika plastika. MUSVDG!
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti