Nevjerovatno je da Zrinjski nema prednost u Jerevanu

Dobra igra, ali loša realizacija

Nevjerovatno je da Zrinjski nema prednost u Jerevanu

Midhat Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski trenutno u Jerevanu igra meč 1. pretkola Lige prvaka, a protivnik je armenski šampion Urartu. Rezultat nakon prvog poluvremena je 0:0 iako je bh. šampion imao nekoliko odličnih šansi za postizanje gola i nevjerovatno je kako nemaju prednost.

HŠK Zrinjski u Jerevanu igra odličnih 45 minuta protiv armenskog šampiona Urartua, ali nažalost, rezultat je 0:0 nakon prvog dijela.

Plemići su dominirali u prvom dijelu. Stvorili su veliki broj veoma dobrih šansi, ali završnica igrača mostarskog kluba je bila lošija nego inače.

Već u trećoj minuti velika šansa za bh. prvaka. Bilbija spušta loptu za Malekinušića, domaći blokiraju loptu na putu prema golu.

Dvije minute kasnije Ćorluka odlično probija, napadači Plemića kasne, a zatim je udarac s distance isprobao Čanađija, nije bio precizan.

Potom je pritisak Plemića malo stao, da bi u 36. minuti Mostarci imali najveću šansu na utakmici. Tičinović ubacuje, Malekinušić glavom šutira i pogađa stativu.

Oglasi

Domaći su u 45. minuti meča imali jednu, ali vrijendu šansu. Ispala je odbrana Zrinjskog, Junior šutira s 10-ak metara iskosa s desne strane, lopta odlazi tik pored stative.

Zrinjski je bio mnogo bolji rival u prvom dijelu i prava je šteta što bh. šampion nema prednost nakon 45 minute igre.

Timovi su započeli meč u ovim sastavima:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

URARTU: Melikhov, Piloyan, Margaryan, Tsymbaliuk, Salou, Antwi, Sabua, Iwu, Marcos, Grigoryan, Maksimenko.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Senić, Marin, Ćorluka, Čanađija, Ivančić, Stanić, Malekinušić, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Dobar je zrinja. Nakon Sarajeva nas najbolji i najveci klub. Proci ce oni ovo bez problema
4 7
Dtox
50/50 tekma..sta vi gledate
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi