Urugvajac kojeg žele svi, ruski oligarsi, arapski šeici...

El Matador hoda po tankoj linij između ljubavi i mržnje

Urugvajac kojeg žele svi, ruski oligarsi, arapski šeici...

Kažu tanka je linija između ljubavi i mržnje. Upravo po njoj hoda Edinson Cavani, El Matador iz Urugvaja, prva violina De Laurentisove družine. 

Maradona ispred svih

Njegovi golovi donosili su sreću na San Paolo, njegovi potezi dovodili ljude na stadion, Argentincima je kao Bog, a po mnogima i najbolji svih vremena. Naravno riječ je o Diegu Armandu Maradoni. Da nije bilo sicilijanske mafije ko zna šta bi još napravio u karijeri. Za Napolitance on je i dalje najveći ikada. Maradona voli grad i klub podno Vezuva. 

Opet Južnoamerikanac

Dugo su Napolitanci čekali naslijednika Malog zelenog i dočekali su ga u liku Edinsona Cavanija. Sudbina je htjela da i on bude iz Južne Amerike. Od Maradone ga dijeli samo rijeka, po kojoj je jedan od najvećih klubova Argentine dobio ime, River Plate. Ako ostane u Napoliju i vrati Scudetto na jug, čeka ga i mjesto na vrhu uz još uvijek nedodirljivog Argentinca. 

Do prije dva mjeseca Cavani je bio omiljena osoba u Napulju, no konstantne špekulacije o njegovom novom klubu uzburkale su vrelu krv Talijana sa juga. Cavaniju je poručeno da više nije dobrodošao u Napulj, ako odluči napustiti ekipu Rafe Beniteza. Pritisak zvani uspjeh veliko je breme na leđima Urugvajca. Njegova klasa je neupitna, a njegovo umijeće pomoglo bi bogatijim klubovima da se okite medaljama i trofejima. 

Nigdje te neće voljeti kao u Napoliju

Cavani je svjestan da ga nigdje neće voljeti kao na San Paolu, poručila mu je to i njegova majka. "Rekla sam mu da je odluka njegova, ali i da može otići gdje god želi, ali nigdje ga neće voljeti kao u Napulju." Zna mama Berta prepoznati ljubav. U Londonu, Parizu, ili Madridu će biti još samo jedan u nizu. U Napulju ima status nedodirljivog. 

Čini se da te riječi polako dopiru do Cavanija. "Trenutno sam u Napoliju i jako sam ponosan što sam tu. Možda odem jednog dana, sve ćemo vidjeti. Sada želim što prije razgovarati sa De Laurentisom," rekao je Urugvajac nakon poraza njegove reprezentacije od Italije na Kupu konfederacija. 

Šeici i oligarsi ne pitaju za cijenu

Pritisak na Cavanija vrše svi, a u prvom redu Chelsea i PSG. Navodno je Cavani već i postigao dogovor sa Chelesajom, ali De Laurenits ne želi popustiti. Cavani je njegov dragulj. Ako ga uspije zadržati u Napulju bit će nedodirljiv u očima Napolitanaca. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U čitavu priču uključio se i PSG. Bogati šeik neće žaliti 63 milona eura za Urugvajca. Direktor Parižana Jean-Claude Blanc potvrdio je da je klub u pregovorima sa jednim vrhunskim igračem, a nakon što je njegov prezimenjak Laurent izjavio da želi Cavanija vidjeti na Parku prinčeva, svi su sabrali dva i dva. 

Sada je sve na Cavaniju. Da li će krenuti putem koji će mu donijeti uspjehe i trofeje, ili će ostati privržen Napoliju koji ga toliko voli ostaje da se vidi. Nekako bi mnogi voljeli da ljubav pobijedi, makar ove sezone, a onda ko zna... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti