Zbog krvi odbio poziv velesile: "U mojim venama teče krv ljubavi prema državi"
Foto - Instagram

Sebaoui odbio Belgiju

Zbog krvi odbio poziv velesile: "U mojim venama teče krv ljubavi prema državi"

M. Šljivak

Ofanzivni veznjak belgijskog Beerschota, 20-godišnji Ilias Sebaoui, odbio je poziv u mladu reprezentaciju Belgije jer želi igrati za selekciju Maroka.

Ovaj mladi fudbaler dobio je poziv selektora Belgije Jackyja Mathijssena za naredne reprezentativne akcije, ali se on na pozivu zahvalio jer želi samo igrati za Maroko.

Poručio je kako njegovim venama teče marokanska krv i za drugu reprezentaciju ne bi mogao nastupati.

"Poseban je osjećaj igrati za svoju zemlju. Mi Marokanci smo povezani i prelijepa je ljubav koju dobijate od naroda. Igrati fudbal za svoju marokansku krv je jedinstveno", rekao je Sebaoui.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcOUm6iLC5k/[/instagram]

Pozvao je i ostale igrače marokanskog porijekla da izaberu ovu reprezentaciju.

Oglasi

"Donesite pravu odluku. Učinite ono što će vas učiniti sretnim. To je najvažnije. Samo pratite srce", poručio je mladi fudbaler.

Sebaoui će nastupati za U23 selekciju Maroka, ali ko zna, možda se nađe i na spisku Vahida Halilhodžića za buduće akcije seniorske reprezentacije.

Ovaj 20-godišnjak je karijeru počeo u Beerschotu, kratko je igrao u Beverenu, da bi se potom vratio u tim gdje je sve počelo.

Član prvog tima Beerschota postao je u februaru ove godine. Nastupio je u 12 utakmica i postigao je tri gola.

Top Komentari

HarisADP
Treba birat sve osim Bosne. Kako su ye samo za****la ona 2 stopera odabrase bosnu pored svedske eee. Sva sreća seferovic je inteligentan, nije htio grijat klupu dzeki odabro svicu
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi