Ušao, zabio prvijenac za Barcu i briznuo u plač
Mladi Brazilac je upisao tek drugi nastup u dresu Barce, prvi "ozbiljniji", a nakon što je zabio prvi pgoodak u dresu velikana iz Katalonije pustio je i suze

Malcom će ovu noć dugo da pamti

Ušao, zabio prvijenac za Barcu i briznuo u plač

Edmir Škorić, foto: EPA
Teme:

Brazilac Malcom je zamalo bio junak Barcelone, no to je spriječio Mauro Icardi, koji je u 87. minuti zabio za 1:1 na Giuseppe Meazzi.

Malcom je zamijenio Dembelea u 81. minuti, da bi samo dvije minute kasnije sjajnim prodorom i udarcem savladao večeras sjajnog Samira Handanoviča za veliku radost gostiju.

Na njegovu žalost, Icardi je ubrzo postigao gol za izjednačenje, no itekako je ovo noć koju će Malcom da pamti.

Nakon gola je zaplakao, emocije su bile prejake i to ne čudi. Ovo je njegov prvijenac za Barcu, te tek drugi nastup u dresu Katalonaca. Uglavnom je bio na tribinama ili na klupi, a prve minute upisao je 31. prošlog mjeseca u pobjedi protiv Leonese u Kupu, da bi večeras zabio gol za 10 minuta.

Ima samo 21 godinu i u Barcu je stigao iz Bordeauxa, kada je, sjetit ćete se, prošlog ljeta u posljednji čas izigrao Romu i došao na Nou Camp. Ponikao je u Cortinhiansu čiji je član bio tri sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti