Uskoro nastavljaju treninge: Klubovi u Španiji počinju testiranje igrača 4. maja

Dobili dozvolu Ministarstva zdravstva

Uskoro nastavljaju treninge: Klubovi u Španiji počinju testiranje igrača 4. maja

Endin Čaušević

Iz Španije nam danas stižu lijepe vijesti, a to je da će fudbaleri klubova na Pirinejima dobiti dozvolu da počnu s treninzima.

Sezona u Španiji prekinuta je prije skoro dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa, a ova država nakon Italije bila je najteže pogođena. No, u Španiji je situacija znatno bolja, te će od naredne sedmice krenuti s popuštanjem mjera.

Već od 4. maja život u Španiji će se vraćati u normalu, a uskoro nakon toga očekuje se i nastavak La Lige. Klubovi u Španiji bi se treninzima trebali vratiti već naredne sedmice što je danas potvrdilo Ministarstvo zdravstva ove zemlje.

Naime, odlučeno je da će profesionalni sportisti biti u mogućnosti da nastave trenirati početkom maja, ali prije toga svaki od njih mora biti testiran na koronavirus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je osigurano dovoljno testova za sportiste, te da je na današnjem sastanku dogovoreno da s testiranjima krene 4. maja, a nakon što pristignu rezultati klubovi će moći nastaviti s treniranjem ukoliko niko ne bude zaražen u njihovom timu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi