"Uspio sam zaustaviti Messija iako sam imao proljev i u finišu utakmice sam izašao i trčao u WC"

Stomačni virus Marquinhosu napravio problem

"Uspio sam zaustaviti Messija iako sam imao proljev i u finišu utakmice sam izašao i trčao u WC"

E. Čaušević

Reprezentacija Brazila sutra igra finale Copa Americe protiv Perua nakon što su u polufinalnom meču Karioke sa 2:0 savladale selekciju Argentine.

Brazil je u polufinalu igrao protiv najvećeg rivala Argentine i uspjeli su da slave sa 2:0 i plasiraju se u finale. Argentinci su imali nekoliko odličnih šansi, no nisu dali gol, a nakon meča napravili su skandal jer su vjerovali da ih je sudija žestoko oštetio.

Veoma raspoložen za igru bio je Lionel Messi koji je pogodio i okvir gola Brazila, ali jednostavno nije mogao napraviti ništa više jer je i ovaj put izostala podrška njegovih saigrača.

Odbrana Brazila imala je dosta problema s Messijem, a to je priznao i Marquinhos nakon utakmice. Štoper Karioka izjavio je da je i sam bio u problemima jer ga je na dan utakmice uhvatio stomačni virus.

Ljekarski tim Brazila nije vjerovao da će Marquinhos biti spreman za igru jer je imao problema s proljevom, te je većinu dana proveo u toaletu. No, on je uspio zaigrati i odigrati odličan meč. Ipak, izašao je pred sami kraj jer se situacija sa stomakom pogoršala.

"Nije bilo lako. Messi je bio inspirisan za igru i odigrao je odlično. Stvarao nam je ogromne probleme i teško smo ga zaustavljali. Meni je bilo posebno teško jer me uhvatio stomačni virus na dan utakmice. Dan sam proveo u hotelskoj sobi i bilo je dosta kompliovano jer sam imao proljev. Ipak, na kraju sam zaigrao i morao sam nekako čuvati Messija pored svega. No, pred kraj sam izašao iz igre jer se situacija pogoršala i morao sam trčati u WC", rekao je Marquinhos.

Top Komentari

amadeus21
mogli ste napisati "dijareja"...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi