Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine uputio pismo CONMEBOL-u zbog utakmice sa Brazilom

Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine uputio pismo CONMEBOL-u zbog utakmice sa Brazilom

U noći sa utorka na srijedu reprezentacija Brazila je eliminisala selekciju Argentine u polufinalu Copa Americe, pobjedom rezultatom 2:0.

Međutim, puno se bure podiglo tokom i nakon utakmice, jer Argentinci smatraju da im nisu dosuđena dva čista penala u sudaru sa domaćinom ovogodišnjeg izdanja Copa Americe.

I Lionel Messi je nakon pomenute utakmice kritikovao suđenje, a Argentince je dodatno iznervirala činjenica da glavni arbitar nije gledao snimak spornih situacija iako je VAR "prisutan" na prvenstvu Južne Amerike.

Čak su se pojavile i "teorije zavjere" prema kojima je osiguranje predsjednika Brazila Jaira Bolsonara, koji je bio prisutan na utakmici, koristilo istu frekvenciju kao i aribtri na utakmici, te tako ometalo komunikaciju sudija iz VAR sobe sa onima na terenu.

Također, Fudbalski savez Argentine je otpužio predsjednika Brazila za "očigledne političke pritiske".

Predsjednik Fudbalskog saveza Argentine Claudio Tapia je odlučio poslati pismo krovnoj kući južnoameričikog fudbala, CONMEBOL-u, u kojem je pružio podršku reprezentaciji i Messiju, koji je, kako je već rečeno, nakon utakmice bio izuzetno ljut na arbitre - prije svega jer glavni sudija Roddy Zambrano nije dosudio penal za Argentinu u momentima kada je Brazil vodio sa 1:0.

Tapia je u svom pismu naponenuo da je sudija Zambrano "neopravdano propustio koristiti VAR u najmanje dvije prilike koje su očigledno uticale na ishod meča". Također, prvi čovjek Fudbalskog saveza Argentine se zapitao da li se tokom meča obraćala pažnja na "etičke principe i lojalnost".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije