Uspješan debi Hasanovića na klupi Mladosti
Novi trener Mladosti uspješno je debitovao na klupi kluba iz Doboja kod Kaknja

Kakanjci desetkovani osvojili bod protiv lidera

Uspješan debi Hasanovića na klupi Mladosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Jučer su odigrane sve utakmice 24.kola 1.lige FBiH, a svakako da je najveće iznenađenje kola remi GOŠK-a i Mladosti u Gabeli. Taj remi mogao bi koštati GOŠK u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Mladost je jučer bila otpisana od svih ljubitelja nogometa, predviđala im se katastrofa u Gabeli, kada se zna da su nakon prošlog kola ostali bez šefa stručnog štaba, a da su u Gabeli nastupili bez sedam standardnih igrača (Dedić, Karić, Grahovac, Tatar, Hrustanović, Cicović i Jusić).

Novi trener Almir Hasanović na teren je izveo možda i najmlađu ekipu u historiji kluba, jer su u prvoj postavi počela tri juniora i jedan kadet, dok su u drugom poluvremenu ušli još jedan junior i kadet.

Kada je u 16. minuti Dženan Haračić doveo GOŠK u vodstvo od 1:0 očekivala se prava katastrofa gostiju, ipak mlada ekipa, koju je jučer predvodio na golu sjajni Filip Vasilj, ali i ostali nogometaši odolijevala je napadima domaćina, te čekala strpljivo svoju šansu za gol. To se desilo u 78. minuti kada mladi Safet Čago postiže gol za 1:1. Do kraja utakmice gosti su uspjeli da sačuvaju ovaj rezultat, te osvoje veliki bod u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da ekipa Mladosti ima kvalitete da i naredne sezone igra u 1.ligi FBiH, ali ovaj bod u Gabeli će biti uzaludan, ako u narednom kolu na domaćem terenu ne savladaju veoma dobru ekipu Bratstva iz Gračanice.

Svakako treba istaći i uspješan debi trenera Almira Hasanovića, koji je konačno dobio šansu u klubu gdje je već godinama pomoćni trener.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi