Utakmica Maccabi - Željezničar još uvijek nije otkazana!

Posljednje informacije iz Izraela

Utakmica Maccabi - Željezničar još uvijek nije otkazana!

Admin Čaušević

Da li će se odigrati ili ne utakmica prvog pretkola Europa lige između Maccabija i Željezničara još uvijek nije poznato.

Nakon što je današnjim testiranjem ekspedicije Željezničara da ima pet pozitivnih slučajeva koronavirusom odigravanje utakmice je dovedeno u pitanje.

"FK Željezničar obavještava javnost da je u stalnom kontaktu s predstavnicima UEFA-e, tačnije s delegatom utakmice, te da će se konačna odluka o odigravanju utakmice donijeti u četvrtak ujutru. Odluku će donijeti Ministarstvo zdravstva Izraela.

Članovi delegacije FK Željezničar, čiji su današnji testovi pozitivni, izolovani su u odvojene apartmane nedaleko o hotela. Svi se osjećaju dobro i trenutno nemaju nikakvih simptoma", naveli su iz bh. predstavnika.

Međutim, šta kaže UEFA-in protokol? Prema istom utakmica bi se trebala igrati.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"U slučaju testiranja, ako je više od jednog igrača ili zvaničnika pozitivno na koronavirus, meč će se odigrati prema planu ukoliko nadležni ne odluče da cijeli tim ide u karantin. Ako ima 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, onda meč mora da se igra. Ako ima manje od 13 igrača registrovanih na A listi, ili ako nema golmana, UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni, ako država može da osigura nove testove kojima će se podvrgnuti dovoljan broj igrača - piše u protokolu UEFA-e".

Inače, mečevi trećeg pretkola Europa lige na programu su 17. septembra što znači da ima sasvim dovoljno vremena da se ovaj susret odigra u međuvremenu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forgemp
Ovi Izraelci nazor hoce prekid, hajde Zeljo!!! Podrska od navijaca FKS.
14 0
bistrik87
da hoce igrat da ih pregaze ko Hapoel, ko Maccabi, tri o tri da imaju iz izreala
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi