Utakmica počela, a u zapisniku nije bilo domaćih igrača?

Na meču Vitez - Krajišnik

Utakmica počela, a u zapisniku nije bilo domaćih igrača?

E. Škorić

U subotu je Krajišnik iz Velike Kladuše u okviru 14. kola Druge lige NS FBiH grupa Zapad poražen s 1:0 u Vitezu.

Krajišnik je poražen golom iz penala u 89. minuti, a strijelac je bio rezervista Admir Zukan, koji je ušao pola sata ranije.

Iz Krajišnika se nisu žalili na penal, ne misle da je tu nešto sporno, ali su se oglasili zbog jedne nelogičnosti. Naime, meč je počeo, a u zapisniku delegat utakmice Josip Puljić iz Fojnice nije ni upisao domaće igrače.

Krajišnik je putem zvanične Facebook stranice napisao sljedeći status, te uz to priložio i fotografije kao dokaz.

"Mi smo u subotu izgubili 1:0 golom iz penala sviranim u 89. minuti. Sudac Tomić je imao kontrolu i ona će reći je li penal bio opravdan ili ne. Sportski smo čestitali domaćim igračima na pobjedi iako je njihov trener, ničim izazvan, nakon utakmice nesportski i nekorektno odgurnuo našeg igrača Suljanovića.

Međutim kako objasniti činjenicu da je utakmica počela a da delegat utakmice nije u zapisnik unio igrače domaće ekipe???

Mi smo nakon sedam sati putovanja i 320 pređenih kilometara doputovali na vrijeme, na vrijeme dostavili spiskove igrača i službenih osoba. To je delegat naveo u svojim zapažanjima. Čak je naveo da je i domaća ekipa na vrijeme dostavila spiskove. U zapisnik je unio njihove službene osobe ali ne i igrače.

Pa ako su na vrijeme dostavili kako je moguće da ih nije unio u zapisnik??

Kako je mogla biti izvršena identifikacija igrača pred početak utakmice ako igrači nisu uneseni u zapisnik??

Član 25. Propozicija kaže da igrači koji nisu uneseni u zapisnik pred početak utakmice ne mogu nastupiti.

Iz postavljenih priloga vidi se da igrači domaće ekipe nisu bili u zapisniku (15.21 sati, 21. minuta utakmice), dalje se vidi da su spiskovi predani na vrijeme prema zapažanjima delegata i član 25. Propozicija koji govori o nastupu igrača.

S pravom postavljamo pitanje, ko je onda nastupio za ekipu "Viteza"?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi