Utakmica sezone u Seriji A na neutralnom terenu?

Dvije opcije u igri

Utakmica sezone u Seriji A na neutralnom terenu?

Admin Čaušević

U ovoj sezoni Serije A tri tima ravnopravno se bore za Scudetto. Juventus i Inter od početka vode bitku, a nedavno im se zahvaljujući i odličnoj formi pridružio Lazio. 

Epidemija koronavirusa izazvala je uzbunu na sjevernom dijelu Italije zbog čega je odgođeno čak pet utakmica Serije A minulog vikenda.

U narednom kolu, tačnije predstojećeg vikenda, u Torinu bi svoj meč trebali odigrati Juventus i Inter, susret koji s pravom može poprimiti epitet utakmice sezone s obzirom na rivalstvo i pozicije na tabeli.

Mjesecima se čeka povratak Antonija Contea na Allianz stadium, ulaznice su već rasprodane, međutim kako sada stvari stoje sve ono što neku utakmicu čini potpunim spektaklom bi moglo izostati.

Gazzetta dello Sport piše kako su u igri dvije opcije: odigravanje pred praznim tribinama ili čak na neutralnom terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, ukoliko italijanska vlada odluči da se meč igra bez navijača, Juventus ima pravo da izabere neki drugi stadion za odigravanje susreta, ali na lokaciji na kojoj nema zabilježenih slučajeva sa koronavirusom.

Do utakmice je ostalo manje od sedam dana. Kako sada stvari stoje termin susreta ostaje isti jer eventualno odgađanje susreta se čini nemogućim jer obje ekipe imaju obaveza u UEFA takmičenjima te Kupu Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
x čisti, Lazio prvo mjestu upamtite
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi