Bruka VAR-a na meču SPAL - Juventus

La Penna se poslužio motorolom

Bruka VAR-a na meču SPAL - Juventus

E. Škorić

Tokom jučerašnjeg meča SPAL - Juventus viđena je bruka zbog kvara na VAR sistemu.

Juventus je slavio s 2:1 u Ferrari protiv SPAL-a, ali sudija La Penna bio je na pravim mukama.

U 66. minuti je dosuđen penal za SPAL-a nakon što je stigla intervencija iz VAR sobe.

La Penna je prišao monitoru pokraj terena kako bi se i sam uvjerio da je penal za domaće, no tamo nije bila prikazan sporna situacija zbog problema u sistemu VAR-a, pa je čak motorolom komunicirao sa osobama koji su sjedile u VAR sobi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

VAR inače stvara sve veće probleme u svijetu nogometa, naročito u Seriji A. Veliki je broj odluka izazvao ogorčenje, pa je tako i na meču Fiorentine i Milana VAR doslovno oštetio Rossonere.

Mnogi su nezadovoljni sudijskim odlukama nakon uvođenja VAR-a, pa se postavlja pitanje da li je on regularnost takmičenja uopšte poboljšao ili ga dodatno srozao?

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi