Višća strijelac u visokoj pobjedi Basaksehira

Turska Super liga

Višća strijelac u visokoj pobjedi Basaksehira

Fudbaleri Basaksehira slavili su danas u gostima kod Alanyaspora sa 5:0 u okviru 6. kola turske Super lige.

Gostujuća ekipa je od samog početka meča imala dominaciju te su stvorili nekoliko šansi. To im se isplatilo u 30. minuti kada je bh. fudbaler Edin Višća sjajno prošao nekoliko fudbalera domaće ekipe te pogodio za vodstvo gostiju.

Drugo poluvrijeme donijelo je još četiri pogotka i sva četiri u mreži domaće ekipe. Prvo je u 49. minuti Batdal pogodio za 2:0, da bi samo tri minute kasnije Epureanu povisio prednost na 3:0. 

Igra domaćih se tada potpuno raspala pa su do kraja meča primili još dva pogotka. U 58. minuti Under je pogodio za 4:0, da bi konačan rezultat tri minute prije kraja postavio Pektemek.

Basaksehir je ostao prvi na tabeli sa 16 bodova, odnosno dva više od drugoplasiranog Bešiktaša. Alanyaspor je na 10. mjestu sa devet bodova manje.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi