Utrecht se vratio u formu, Twente očajan

Eredivisie, četvrto kolo

Utrecht se vratio u formu, Twente očajan

S. Bošković

Twente je nastavio sa užasnom formom, dok je ekipa Utrechta napokon uspjela slaviti.

Utrech je protiv Groningena upisao prvo ligašku pobjedu ove sezone. Bili su bolji sa sigurnih 2:0. Nakon pola sata igre Ramselaar je bio precizan za 1:0. Gosti nisu imali rješenja za sjajnu predstavu domaćina. Tu sjajnu igru okrunio je Letcshert u sudčevoj nadoknadi drugog dijela.

Sa visokih 3:0 Excelsior je bio bolji od Graafschapa. Gosti su tri gola primili u drugom dijelu. Redom su pogašali Fischer, Kuwas i rezervista van Mieghem. 

Heerenveen i Zwolle podijelili su bodove odigravši 1:1. Vodila je domaća ekipa od četvrte minute igre golom Larssona, ali je snove o pobjedi srušio Veldiwijk nakon sat vremena igre. Ekipa Zwolleja imala je dominaciju, no nešto konkretnije prilike imali su igrači Heerenveena, kojima je ovo bio treći remi u nizu.


Herecles i Twente odigrali su odličan susret, a nakon 90 minuta igre više razloga za slavlje imali su domaćini. Bilo je 2:0 za ekipu Heraclesa. Na krilima Ben Hassanija su poveli u 17. minuti igre. Probali su gosti okrenuti rezultat, no mreže su mirovale do 75 minute kad rezultat poduplava Weghorst, za ujedno i konačnih 2:0.

Twente ima samo jedan bod iz četiri susreta, a od njih je samo lošiji Graafschap. Herecle predvodi vrh ljestvice isprad Ajaxa i Feyenoorda, koji imaju utakmicu manje.

Holandska liga, četvrto kolo:

Utrecht - Groningen 2:0 (Ramselaar 29', Letschert 90+4')

Excalsior - Graafschap 3:0 (Fischer 47', Kuwas 63', van Mieghem 84')

Heerenveen - Zwolle 1:1 (Larsson 4', Veldwijk 60')

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Herecles - Twente 2:0 (Bel Hassani 17', Weghorst 75')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.