Ajax upisao drugu pobjedu u nizu, Twente poražen
Foto:EPA

Holandska liga, drugo kolo

Ajax upisao drugu pobjedu u nizu, Twente poražen

S. Bošković

Ajax i Feyenoord krenuli su snažno u novu sezonu, dok je Twente kiksao u drugom kolu.

Zwolle i Twente odigrali su fantastičnu utakmicu, koja je završila pobjedom domaćem ekipe. Obje ekipe uputile su po 26 šuteva prema golu.


Poveo je Zwolle polovinom prvog dijela kada je Veldwijk pogodio iz penala. Na otvaranju drugog dijela Ziyech pogađa za 1:1. Prilike su prštale, a Rienstra u 63. minuti matira golmana Twentea, Marsmana.

Prilika je bilo u posljednjih 20-ak minuta, no mreže su mirovale.

AZ Alkmaar i Willem II su odigrali susret bez golova, a bodove su također podijelili Den Haag i Utrech. Završilo je 1:1. Gosti su poveli golom Hallera iz penala, nakon pola sata igre. Domaći tim poraza se spasio tek u posljednjim minutama. Gol spasa postigao je Havenaar.

Ajax i Feyenoord sa 2:0 su savladali Nijmegen, odnosno Vitesse. Pobjedu Ajaxu, koji je imao apsolutno dominaciju donijeli su Milik u 48. minuti, a ovjerio van Eijden autogolom par minuta prije kraja.

Vitesse je u gostima pružio mnogo bolji otpor Feyenoordu. Gosti su bili ravnopravni, no, na njihovu žalost, imali su par crnih minuta. Kuyt je pogodio iz penala u 77. minuti, a pobjedu od 2:0 ovjerio Basacikoglu dvije minute kasnije.

Holandija, Eredivisie, drugo kolo:

Zwolle - Twente 2:1 (Veldiwjk 26', Rienstra 63', Ziyech 46')

AZ Alkmaar - Willem II 0:0

Den Haag - Utrecht 1:1 (Havenaar 89', Haller 30')

Nijmegen - Ajax 0:2 (Milik 38, van Eijden (ag) 86')

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenoord - Vitesse 2:0 (Kuyt 77', Basacikoglu 79')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.