Uvjerljiva slavlja PSV-a i Feyenoorda, Nijmegen poražen
Foto: EPA

Kompletirano drugo golo Eredivisije

Uvjerljiva slavlja PSV-a i Feyenoorda, Nijmegen poražen

S. Bošković

Danas je kompletirano drugo kolo holandske Eredivisie lige. PSV, Feyenoord, te Nijmegen ostvarili su lagane pobjede, dok je Heerenveen remizirao kod Utrechta.

PSV je dočekao ekipu Groningena, te su branitelji naslova upisali prvu pobjedu u prvenstvu. Slavili su sa 2:0. Nakon samo sedam minuta igre poveli su domaći fudbaleri golom Narsingha. Imali su i gosti par prilika, no nisu ih uspjeli iskoristiti. Susret je u 76. minuti utakmice svojim drugim golom riješio Narsingh. 

Feyeendor je identičnim rezultatom bio bolji u gostima od Cambuura. Prvi dio igre bio je iznimno dosadan, a u nastavku gosti su zaigrali ozbiljnije te su u 77 minuti poveli preko Kramera. Konačnih 2:0 u sudčevoj nadoknadi postavio je Dirk Kuyt iz jedanaesterca. 

Utrech i Heerenveen u Utrechu su podjelili bodove. Završilo je 1:1. Domaćini su imali inicijativu tokom čitavog susreta, a jedini pogodak za njih postigao je Haller, u 40 minuti utakmice, iz jedanaesterca. Takav rezultat ostao je do zadnjih 10-ak minuta igre kada Slagveer poravna za 1:1, i za prve bodove gostujuće ekipe ove sezone.

Heracles je na domaćem terenu s visokih 3:0 savladao ekipu Nijmegena. Već nakon pet minuta domaći tim se je veselio. Tannane je postigao gol za 1:0. Nijmegen je bio pod velikim pritiskom, a u 53 minuti primili su i drugi gol. Ovaj put pogodio je Bruns. Dvije minute kasnije Appiah dobija crveni karton, te gosti ostaju sa igračem manje. Konačnih 3:0 postavio je Weghorst petnaestak minuta prije kraja.

Nakon dva kola Aajax i Feyenord imaju stopostotan učinak, dok je jedino ekipa Graafschapa bez osvojenog boda.

Holandska Eredivisie liga, drugo kolo:

PSV-Groningen 2:0 (Narsingh 7', 76')

Cambuur-Feyenoord 0:2 (Kramer 77', Kuyt 90+3')

Utrecht-Heerenveen 1:1 (Haller 40', Slagveer 81')

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Herecles-Nijmegen 3:0 (Tannane 5', Bruns 53', Weghorst 74')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.