"Uvijek postoje neki arogantni idioti poput njega"

Da li je Mane pogriješio?

"Uvijek postoje neki arogantni idioti poput njega"

E. Škorić

Odluku Sadija Manea da ode iz Liverpoola i potpiše za Bayern nedavno je komentarisao i bivši igrač Redsa Dean Saunders.

Saunders je tvrdio kako je Senegalac napravio jako loš potez i kako će "uništiti dvije godine karijere".

“Ništa protiv kluba, to je veliki klub, ali liga nije ni blizu izazov za Manea. Dobit će golove. Svake sedmice dobijaju 5:0 i unaprijed se zna ko će osvojiti ligu", rekao je Saunders, dodavši:

"To nije izazov. Sjest će u svoju fotelju, zapaliti cigaru, zaigrat će za Bayern u trećoj brzini i upropastit će najbolje dvije godine svog života kao nogometaša. Ne mogu vjerovati da napušta Liverpool, ne znam kako je došlo do ove tačke. Ima 30 godina, mislim na sve vrijeme koje je proveo u klubu, zadnjih šest mjeseci igra najbolji nogomet, na trenutke je bio nezaustavljiv".

Ti komentari nisu najbolje prihvaćeni u Njemačkoj, a odgovorio je i Hans-Joachim Watzke, šef Borussije Dortmund, koji je stao u zaštitu Bundeslige i njemačkog nogometa.

"Uvijek ima nekih arogantnih idiota poput njega (Soundersa op.a). Kao član uprave evropskog klupskog saveza ECA, znam da njemački nogomet još uvijek ima dobru reputaciju. Englezi nisu osvojili niti jedan od tri naslova evropskog kupa u prošloj sezoni", rekao je Watzke.

Kako je Bild objavio Mane će inkasirati čak 60 miliona eura za trogodišnji ugovor u Bayernu što je impresivna cifra, te je to mnogo više novca nego što je imao igrajući za Liverpool.

Mane će u Bayernu godišnje zarađivati skoro 20 miliona eura, odnosno mjesečno će njegova plata biti 1.650.000 eura. To je velika razlika jer je u Liverpoolu zarađivao nešto više od 12 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu je i dalje najplaćeniji Robert Lewandowski koji godišnje zarađuje oko 23 miliona eura, ali očekuje se da će Poljak ovog ljeta napustiti njemački klub jer je već zatražio transfer.

Prema pisanju njemačkih medija pored Manea platu od 20 miliona eura godišnje u Bayernu imaju još Manuel Neuer, Thomas Muller i Leroy Sane.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi