Uvjerljiva pobjeda Gijona nad Sociedadom
FOTO: EPA

Primera, 21. kolo:

Uvjerljiva pobjeda Gijona nad Sociedadom

Sporting Gijon je u prvoj utakmici 21. kola španske Primere slavio na domaćem terenu protiv Real Sociedada. 

Izabranici Abelarda Fernandeza na samom početku nametnuli su ofanzivan ritam igre, pa se tako mreža gostujuće ekipe iz San Sebastiana tresla već u prvoj minuti kada je Carmona doveo svoj tim u vodstvo. 

Samo osam minuta kasnije Gijon je povisio svoju prednost. Ovaj put strijelac je bio Ndi, da bi potom u 37. minuti na 2:1 smanjio Vela. Domaći su do kraja poluvremena uspjeli ponovo matirati golmana Real Sociedada, a mrežu je pogodio Sanabria nakon asistencije Alvareza. 

I u drugom dijelu utakmice Gijon se pokazao kao znatno bolji protivnik. Uspio je Sanabria u 53. minuti ponovo zatresti mrežu, da bi devet minuta prije kraja utakmice postigao hat-trick na utakmici i postavio ujedno konačnih 5:1. 

Ovom pobjedom Gijon je zauzeo 17. poziciju, dok je Sociedad na 13. mjestu. 

Primera, 21. kolo:

Gijon - Real Sociedad 5:1

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi