Uz velike ovacije se oprostio i Robbie Keane

Kraj reprezentativne karijere

Uz velike ovacije se oprostio i Robbie Keane

Edmir Škorić

Irska je danas pobijedila Oman sa 4:0, a u ovom meču oprostio se Robbie Keane.

Legendarni napadač večeras je odigrao posljednji meč za selekciju Irske. Kao kapiten je istrčao na teren, a postigao je gol u 30. minuti.

U 57. minuti je izašao iz igre, dobio je velike ovacije s tribina. Tridesetšestogodišnji napadač Los Angeles Galaxyja je najbolji irski strijelac sa 68 golova, a u nacionalnom dresu je odigrao 146 mečeva.

U bogatoj karijeri je igrao za mnoge timove, između ostalih za Inter, Leeds, Tottenham, Liverpool, Celtic...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Irski navijači svjesni su da će ovaj čovjek nedostajati reprezentaciji. Osim što je golovima donio toliko radosti Ircima, on je svojim ponašanjem bio pravi primjer za sve mlađe igrače. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi