Wolverhampton se pojačava iz Manchester Cityja i to besplatno

Na Etihadu je višak, ali...

Wolverhampton se pojačava iz Manchester Cityja i to besplatno

Novi član Premier lige Wolverhampton ima visoke ambicije u narednoj sezoni, a za ispunjenje svih ciljeva će biti potrebna i adekvatna pojačanja.

Kako pišu britanski mediji, Vukovi su na pragu dovođenja Eliaquima Mangale, francuskog stopera koji bi trebao predstavljati prvo pojačanje ovog kluba za povratničku sezonu u eliti.

Mangala je 2014. godine stigao u Manchester City za 30.5 miliona eura, ali se na Etihadu nikada nije uspio izboriti za neku bitniju ulogu u timu iako je jedno vrijeme bio starter. Išao je na posudbe u Valenciju i Everton, a sve su prilike da će i dogodine igrati u Premier ligi.

Pošto će 27-godišnji stoper na ljeto biti slobodan igrač, Wolverhampton je izrazio spremnost da udovolji Mangalinim zahtjevima vezanim za platu, a kada se u obzir uzme da ga zastupa Jorge Mendes koji ima odlične veze sa ovim klubom, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ga zaista vidimo u naranđastom dresu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Elaquim Mangala iza sebe ima težak period pošto je u proljetnom dijelu sezone samo dva puta nastupio za Everton, dok je ostatak vremena proveo liječeći se od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi