Uzalud silna pojačanja, zaboravljeni Papiss Demba Cisse srušio Fenerbahče!

Turska Super liga, 4. kolo

Uzalud silna pojačanja, zaboravljeni Papiss Demba Cisse srušio Fenerbahče!

Fenerbahče je ovog ljeta, odlučan da mu se ne ponovi užasna prošla sezona, bio izuzetno aktivan na transfer tržištu i doveo veliki broj pojačanja.

Luiz Gustavo, Vedat Muriqi, Adil Rami i Max Kruse samo su neka od imena koja su stigla u Fener i sve je izgledalo dobro u prva dva kola.

Ipak, nakon remija s Trabzonom u prošlom kolu, večeras je Fenerbahče upisao prvi poraz u novoj sezoni, na gostovanju kod, za sada, sjajnog Alanyaspora.

Alanyaspor je nastavio sa sjajnim igrama i rezultatom 3:1 savladao Fener u duelu 4. kola turske Super lige.

Dobro je počelo za Fener pošto je Cigerci u 39. minuti pogodio za 0:1 na asistenciju Krusea.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Alanyaspor stiže do poravnanja. Golman gostiju je loše reagovao, Bakasetas proslijedo loptu do Papissa Cissea, a nekadašnji napadač Freiburga i Newcastlea pogodio za 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, zadnja linija Fenera pravi veliku grešku, uporni Bakasetas sretno asistira Cisseu, a Senegalac pogađa za preokret i vodstvo Alanyaspora od 2:1.

U 62. minuti je Fernandes potvrdio pobjedu domaćih pošto je pogodio za konačnih 3:1.

Treba istaći da je Fener do kraja imao nekoliko izglednih situacija, ali nije uspio stići do drugog gola koji bi uveo meč u neizvjesnu završnicu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Alanyaspor je sada na 4/4 i sa 12 bodova zauzima lidersku poziciju u turskom šampionatu. Fener je treći sa sedam osvojenih bodova iz četiri meča.

Također, Papiss Demba Cisse je trenutno prvi strijelac Super lige sa pet postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi