Uzalud što želi pješke doći na okupljanje, Balotelli ostao bez poziva

Ništa od povratka u reprezentaciju

Uzalud što želi pješke doći na okupljanje, Balotelli ostao bez poziva

Endin Čaušević

Prema pisanju italijanskih medija Mariju Balotelliju neće se ispuniti želja da se konačno vrati u reprezentaciju Italije.

Balotelli je prije nekoliko dana izjavio da bi mu bila čast da ponovo obuče dres Italije, te da bi na okupljanje došao pješke iz Nice ukoliko dobije poziv. Međutim, prema pisanju medija na Apeninima privremeni selektor Italije, Luigi Di Biagio, nije uvrstio ovog napadač na spisak.

Italija 23. marta igra prijateljsku utakmicu protiv Engleske u Londonu, a samo četiri dana kasnije igrat će u Manchesteru protiv Argentine. Iako se Balotelli nadao da će se vratiti u reprezentaciju prvi put nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine čini se da se to neće desiti.

Navodno, Di Biagio vjeruje da Balotelli još uvijek nije zaslužio poziv. Spisak igrača Italije bit će obavljen sutra, no čini se da je već poznato koji igrači će biti u konkurencije za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine.

Vjerovatni spisak Italije:

Golmani: Buffon, Donnarumma, Perin; Odbrana: Florenzi, Zappacosta, Spinazzola, Barreca, De Sciglio, Bonucci, Romagnoli, Chiellini, Rugani, Ferrari/Criscito; Vezni red: Pellegrini, Benassi, Jorginho, Verratti, Cristante, Bonaventusa/Barella; Napad: Chiesa, Verdi, Belotti, Immobile, Insigne, Zaza/Cutrone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi