"Uživao sam slušajući Guardiolu kako viče na igrače"
Burnley je nedavno otkinuo bodove Chelseaju, Cityju danas nije uspio, a u zadnjem kolu će možda pomrsiti račune Arsenalu (Foto: EPA)

Sean Dyche, menadžer Burnleyja

"Uživao sam slušajući Guardiolu kako viče na igrače"

M. Šljivak

Burnley je danas napravio ogromne probleme Manchester Cityju.

Međutim, ekipa Seana Dychea nije uspjela da otkine bodove Građanima i da na taj način pomogne Liverpoolu u borbi za titulu, a presudio je pogodak Sergija Aguera iz 63. minute.

Menadžer ovog tima je nakon meča dao zaista fantastičnu izjavu i kaže da je uživao u onom što su igrači Manchester Cityja radili u finišu meča, kada su se malo povukli i branili stečeno vodstvo.

"Dobro smo ih pristisli. Došli smo blizu toga da napravimo nešto, ali oni imaju zaista fantastične igrače. Čuo sam kako Pep Guardiola viče 'idite u stranu' svojim fudbalerima i uživao sam što to čujem", istakao je Dyche, te je nastavio:

"Čak i najbolji timovi nekada na taj način moraju igrati. Danas je bila jedna od takvih utakmica. Smatram da je veoma dobro čuti vrhunskog menadžera kako te riječi izgovara", dodao je menadžer Burnleyja.

Ovaj tim je osigurao opstanak u Premier ligi. Trenutno su na 15. mjestu sa 40 sovojenih bodova, a do kraja će također imati o čemu da se pitaju.

Naredno kolo im donosi gostovanje kod Evertona na Goodisonu, ali u zadnjem kolu 12. maja čekaju londonski Arsenal.

Taj meč bi mogao biti od izuzetnog značaja za Topnike. Oni bi se u tom meču mogli boriti za Ligu prvaka, a sigurno da im Burnley neće olakšati taj put.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pokazao je danas tim Seana Dychea da igra maksmilano do kraja. To je za svaku pohvalu, iako za njegovu ekipu mnogi tvrde da igra previše defanzivan fudbal.

Rezultat je međutim ono što svi gledaju. Dyche i Burnley su osigurali opstanak, što je bio glavni cilj ovog kluba u ovoj sezoni Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi