UŽIVO: Predstavljanje Roberta Prosinečkog

Novi selektor bh. reprezentacije

UŽIVO: Predstavljanje Roberta Prosinečkog

E. Čaušević

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki izabran je za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i danas će zvanično potpisati ugovor.

Prosinečki će danas biti predstavljen kao novi selektor bh. reprezentacije, a u 15 sati počinje i press konferencija Fudbalskog saveza BiH. Predstavljanje novog selektora naše reprezentacije možete pratiti uživo na portalu SportSport.ba.

15:15 - Hoće li to što ste pobijedili Amara poremetiti odnose s Ivicom? Prosinečki: Ma ne. Ne znam, ali vjerujem da neće. Ja sam s Ivicom u jako dobrim odnosima još iz igračkih dana. Kod njega sam debitovao u Jugoslaviji. On je svima nama promijenio pogled na fudbal i unio posebnu fudbalsku filozofiju. A , to što sam pobijedio Amara su stvari koje se dešavaju u životu i ovome poslu.

15:10 - Koji je najveći motiv za preuzimanje klupe bh. reprezentacije? Prosinečki: Kada su došli da pričaju sa mnom prihvatio sam tu ideju. BiH je u samom vrhu evropskog fudbala i taj motiv mi je bio ključni. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram da BiH ima veći kvalitet i da se može nešto napraviti.

15:08 - Prosinečki: Moramo pratiti i mlade igrače jer je to neminovnost. Mnogi od njih bit će priključeni A selekciji. 

15:06 - Prosinečki: Neovisno ko će biti u grupi BiH ima kvalitet i treba biti učesnik Evropskog prvenstva. BiH može igrati atraktivno, onako kako ja želim - ofanzivno. Mada moramo paziti i na odbranu. Moramo imati prepoznatljiv stil i mislim da to možemo.

15:03 - Prosinečki: Razumljivo mi je da su mediji bili naklonjeni Amaru Osimu, ali ako budemo imali rezultat onda će mediji biti naklonjeni reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku.

15:01 - Prosinečki: Moram se konsultirati sa izbornikom mlade reprezentacije Vinkom Marinovićem. Pričat ću sa Ibiševićem i Lulićem, to mi je zadatak. 

15:00 - Prosinečki: Za naredne utakmice igrat će igrači iz Premijer lige BiH, a spisak ćemo objaviti vrlo brzo zbog viza koje su nam potrebne za Sjedinjene Američke Države.

14:58 -Prosinečki: Čast mi je što sam izabran za selektora. U dva dana sam primio mnogo čestitki i nadam se da ćemo lijepo sarađivati na obostranu korist. Od dosta igrača sam dobio čestitke, ali neću navoditi imena.

14:56 - Hrvatski stručnjak dočekan je aplauzom, te je sa šalom naše reprezentacije ušao u salu.

14:55 - Novi bh. selektor bi se uskoro trebao pojaviti pred kamerama i potpisati ugovor nakon čega će se obratiti prisutnim novinarima.

14:45 - Veliki broj hrvatskih novinara također se pojavio na predstavljanju novog selektora BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

14:45 - Veliko interesovanje medija za današnje predstavljanje novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Der_Kriminalist
Očekujem od nekog novinara sportsport.ba da ustane i kaže "pravda za Amara Osima"!!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije