Karijera u padu: Ne tako davno s evropskim trofejem u rukama, sada u drugom rangu
Tomas Vaclik novi fudbaler Albacetea.

Češki golman u Segundi

Karijera u padu: Ne tako davno s evropskim trofejem u rukama, sada u drugom rangu

Eldar Ganibegović

Neki igrači ne uspiju dugo ostati na najvećem nivou. Takav je slučaj i s češkim golmanom, Tomasom Vaclikom.

U januaru ove godine rastao se s New Englandom u SAD. Tomas Vaclik već sada ima novi klub i potpisao je do kraja sezone.

Češki čuvar mreže igrat će u drugom rangu španskog fudbala. Naime, stavio je paraf na ugovor s Albaceteom.

Golman koji u martu puni 35 godina tako se vraća u Španiju, gdje je proveo i najljepše trenutke svoje karijere.

Za šest miliona eura je 2018. godine is Basela stigao u Sevillu s kojom je podigao i trofej osvajača Evropske lige, što mu je najznačajniji trofej u karijeri.

Osvajao je još tri puta prvenstvo Švicarske s Baselom i jednom Kup te zemlje, 2014. godine je u Češkoj sa Spartom osvojio duplu krunu, dok je prije dvije godine bio prvak Grčke s Olympiacosom.

Oglasi

Treba dodati i da je 2018. godine proglašen fudbalerom godine u Češkoj, no sada se zaista može reći da mu karijera ide silaznom putanjom.

Nakon osvajanja titule u Grčkoj otišao je u engleski Huddersfield gdje je upisao 13 nastupa u Championshipu, no već nakon pola godine odlazi u New England, no iz MLS-a se vratio bez debija. 

Vidjet ćemo da li će za pola sezone u Albaceteu koliko toliko uspjeti da oživi karijeru. Poznato je da golmani mogu braniti i preko 40. godine, te on sigurno pred sobom ima još nekoliko godina.

Ovaj golman je upisao i 54 nastupa za reprezentaciju Češke. Debitovao je još kao 22-godišnjak, 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi