Vaclik nokautirao Cristiana Ronalda u Pragu, sumnja se da je zadobio prelom nosa

Portugalac nastavio igrati

Vaclik nokautirao Cristiana Ronalda u Pragu, sumnja se da je zadobio prelom nosa

Endin Čaušević

Češka i Portugal igraju trenutno meč petog kola Lige nacija.

Utakmica Češke i Portugala igra se se na Fortuna Areni u Pragu, te je ovaj meč itekako bitan za obje ekipe.

Portugalci se bore sa Španijom za prvo mjesto u grupi, dok Česi se s druge strane bore sa Švicarskom za treću poziciju koja garantuje ostanak u najjačem rangu Lige nacija i u narednom izdanju.

Međutim, utakmica u Pragu nije najbolje počela za Portugalce jer je u 13. minuti Cristiano Ronaldo ostao da leži na terenu nakon žestokog sudara s protivničkim golmanom.

Naime, Ronaldo i Vaclik su krenuli obojica na jednu dugu loptu, ali je golman Češke žestoko udario Ronalda u lice i skoro ga nokautirao.

Ronaldo je ostao da leži na terenu i sudija je odmah pozvao ljekarski tim da mu ukaže pomoć.

On je dobio žestok udarac u nos iz kojeg mu je potekla krv, a čak se sumnja da je doživio i lom nosa. Ipak, pored svega toga Ronaldo je odllučio da nastavi ovu utakmicu.

Žestok sudar Vaclika i Ronalda možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak, Portugal je nakon toga zaigrao nešto bolje i u 33. minuti uspio je da dođe do prednosti kada je Dalot pogodio za 1:0. Asistent kod ovog bola bio je Leao.

Pogodak za vodstvo reprezentacije Portugala protiv Češke u Pragu možete pogledati na OVOM LINKU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi