Vaha je hit u Francuskoj: Nantes srušio i Marseille!

Tim igra kao preporođen

Vaha je hit u Francuskoj: Nantes srušio i Marseille!

Fudbaleri Nantesa ostvarili su danas novu veliku pobjedu u Ligue 1. 

Oni su u susretu 16. kola porazili na domaćem terenu Marseille sa 3:2 u fantastičnom meču i na taj način su još jednom potvrdili da su pravi hit u Francuskoj nakon što ih je preuzeo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Nije sve tako dobro počelo po domaće obzirom da je Marseille poveo u 28. minuti golom Sansona. Ipak, samo dvije minute kasnije Sala pogađa za izjednačenje. Bio je to već 12. gol ove sezone u Ligue 1 za ovog fantastičnog napadača.

Do kraja prvog poluvremena postignut je još po jedan gol na obje strane. Prvo je Thauvin sa penala pogodio za novo vodstvo gostiju, da bi u nadoknadi Toure izjednačio rezultat na 2:2.

U nastavku meča Nantes dolazi do punog plijena jer je Boschilia zatresao mrežu gostiju u 64. minuti za konačnih 3:2.

Nantes sada ima 20 osvojenih bodova i nalazi se na 12. poziciji, dok je Marseille na 5. mjestu sa šest bodova više od večerašnjeg rivala.

Inače, otkad je Vaha preuzeo popularne Kanarince u devet mečeva su ostvarili pet pobjeda, dva poraza i dva remija. 

U ostalim mečevima koji su igrani večeras postignuti su sljedeći rezultati.

Bordeaux - St. Etienne 3:2

Caen - Nimes 1:2

Dijon - Guingamp 2:1

Lyon - Rennes 0:2

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Reims - Toulouse 0:1

Top Komentari

Muha_289
Svaka cast majstore.
21 2
Mr.Balboa
Rekoh ja dok Vaha to poslozi ;)!Svaka cast majstore ti si ponos nacije!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi