Vaha se pita: Da li bi Guardiola pričao o posjedu da vodi Dijon ili Guingamp?
Halilhodžić je igračka legenda Nantesa, a nakon 30 godina se vratio u klub kako bi sredio stvari unutar tima. Za sada mu to ide od ruke (Foto: EPA)

Bh. stručnjak dao veoma zanimljivu izjavu

Vaha se pita: Da li bi Guardiola pričao o posjedu da vodi Dijon ili Guingamp?

M. Šljivak

Od dolaska Vahida Halilhodžića na klupu Nantesa ovaj klub igra kao preporođen.

Vaha je tim sa 19. mjesta na tabeli doveo do 10. pozicije i Kanarinci igraju zaista sjajno, ali u izjavi za francuske medije je odbio kritikovati prethodnika na klupi Miguela Cardosa.

"Lako je sad kritikovati, ali jednostavno nije funkcionisao način kojim je Cardoso želio igrati. Svi imaju svoju viziju igre, ali šta znači dobra igra ako ne stvaraš prilike? To može zadovoljiti samo određene ljude. Uzet ću za primjer Guardiolu. On je odličan trener, osvajao je naslove, ali da je bio u Dijonu ili Guingampu, sumnjam da bi jednako pričao o posjedu lopte. Kad sam došao saslušao sam sve i odmah sam uočio probleme", istakao je Halilhodžić, te je dodao:

"Za mene je Nantes uvijek značio kulturu, tradiciju, porodicu. Došao sam nakon 30 godina i nisam ništa našao od toga. Pitao sam se nakom meča sa Bordeauxom da li da uopšte nastavim raditi. Znao sam da mi treba 12 do 15 sati rada i da neće biti vremena za porodicu", rekao je Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio 17 bodova.

Top Komentari

Gvardiola
Sve u redu vaha, samo nadam se da ustanes kad izgovoriš ime pep gvardiola
9 112
king11
kakav ti vaha, pa guardiola sad da preuzme čelik, sljedeče sezone bi bio prvak evrope, toliko je dobar trener
5 49

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi