Vaha ostaje bez prve uzdanice? U januaru stiže šest ponuda iz Engleske!

Emiliano Sala tražen na Ostrvu

Vaha ostaje bez prve uzdanice? U januaru stiže šest ponuda iz Engleske!

Sjajni napadač Nantesa Emiliano Sala ove sezone igra u spektakularnoj formi i vodeći je strijelac francuske lige iza Mbappea i Neymara.

Ovaj 28-godišnji Argentinac postigao je 11 golova u prvenstvu i nije čudo što je na sebe skrenuo pažnju brojnih klubova iz liga petica, posebno iz Engleske.

Britanski mediji tvrde da je za Salu ozbiljno zainteresovano čak šest klubova iz Premier lige. Još odranije su za njega interes pokazali Everton, Wolverhampton, Leicester i West Ham, a sada su se u borbu uključili i Fulham i Crystal Palace.

Svih šest klubova namjerava poslati ponudu za Salu već u januaru, pošto će ovaj napadač vjerovatno biti dostupan. Sa Nantesom ima ugovor još 18 mjeseci i pitanje je može li ga francuski klub 'natjerati' da potpiše novi ugovor, a predstojeći prelazni rok će vjerovatno biti posljednja prilika da Kanarinci dobro zarade od njegove prodaje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ukoliko Emiliano Sala uskoro napusti Nantes, Vahid Halilhodžić će morati po hitnom postupku pronaći njegovu alternativu, jer neće biti lako nadoknaditi fudbalera koji je doslovno postigao polovinu Nantesovih golova u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi