Vahid Halilhodžić ne da napadača: Vincent Tan je uzalud slao menadžera u Nantes
Sala je već tri godine član Nantesa, a ove sezone je potpuno eksplodirao (Foto: EPA)

Sala neće u Cardiff

Vahid Halilhodžić ne da napadača: Vincent Tan je uzalud slao menadžera u Nantes

M. Šljivak

Cardiff City vjerovatno neće dovesti argentinskog napadača Emiliana Salu (28) iz ekipe Nantesa.

Sjajni napadač Kanarinaca zablistao je ove sezone u Ligue 1 gdje je postigao 12 golova, pa je privukao pažnju na sebe, posebno timova iz Premier lige.

Menadžer Cardiffa Neil Warnock putovao je početkom mjeseca u Nantes kako bi razgovarao o transferu. Međutim, zahtjevi tima kojeg predvodi Vahid Halilhodžić su preveliki i izvjesno je da ekipa Vincenta Tana neće dovesti ovog fudbalera.

"Teško da će doći. Mislio sam da smo se dogovorili, ali oni su povećali cijenu za nekoliko miliona. Ako dođe ovdje, sigurno neće biti za 20 miliona funti. Tražili smo ovakvog igrača kao što je on. Ipak, očekujem da dovedemo dva ili tri igrača, koji možda neće biti naš prvi izbor", rekao je Warnock.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trener Nantesa Vahid Halilhodžić ne slaže se sa prodajom Sale. Ipak, za sve se pita Waldemar Kita, predsjednik kluba, koji je u prošlosti sam odlučivao o svemu i vjerovatno će tako biti i ovog puta.

Top Komentari

ArminA
Ne da ili neda?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi