Vaha pozvao talenta Barcelone, na igrača krenuo žestok pritisak, traže od njega da odbije taj poziv

Španci žele da igra za njih

Vaha pozvao talenta Barcelone, na igrača krenuo žestok pritisak, traže od njega da odbije taj poziv

Edmir Škorić

Vahid Halilhodžić jučer je objavio spisak igrača reprezentacije Maroka na koje će računati na narednom Afričkom kupu nacija.

AKN se igra u Kameuru od 9. januara, ali u posljednje vrijeme dosta je priča oko toga hoće li najbolji igrači iz evropskih klubova dobiti dozvolu da idu na turnir jer je pandemija koronavirusa ponovo uzela maha, a i politička situacija u Kamerunu nije baš najblistavija.

Zbog svega toga bilo je čak govora da će se turnir odgoditi ili otkazati, no na kraju se čini da do toga neće doći. Selektori afričkih reprezentacija uveliko su objavili spiskove, pa tako i marokanski selektor Vahid Halilhodžić.

Nije pozvao zvijezdu Chelseaja Hakima Ziyecha kojeg je izbacio prije dva mjeseca zbog nediscipline, ali je na spisku mladi dragulj Barcelone Abdessamed Ezzalzouli, poznatiji kao Ez Abde.

Ovaj 20-godišnjak je ove sezone dobio šansu u prvom timu Barcelone kada je Xavi izabran za trenera, te je svojim igrama oduševio javnost. Postao je standardan u prvom timu, ali u Xavi nije očekivao da će ostati bez njega u januaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni nisu ni slutili da će se Ez Abde naći na Vahinom spisku za Afrički Kup Nacija što je nova glavobolja za Xavija koji ionako ima velikih problema kada je u pitanju izbor igrača za napad.

BeIn Sports je danas donio informaciju kako je Španski nogometni savez počeo da vrši pritisak na mladog igrača, kako bi odbio Vahin poziv. Obećano mu je da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Španije, te će se on u svakom slučaju sada naći u malo nezavidnom položaju i pod velikim pritiskom.

Top Komentari

Klackalica
I sta ima od tog sto ce igrati za reprezentaciju Spanjolske? Vec sa 20 godina igra u jednom od najvecih klubova na svijetu, nema neki cilj da ostvari transfer negdje pa da bude u izlogu.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi