Romin lov na zvijezdu Marseillea ulazi u treću godinu?

Milan dobija konkurenciju

Romin lov na zvijezdu Marseillea ulazi u treću godinu?

Ako je vjerovati izvještajima iz Francuske, Roma je obnovila interes za Marseilleovog Floriana Thauvina.

Za usluge krilnog fudbalera Marseillea je navodno već ozbiljan interes iskazao i Milan, ali bi i Roma mogla pokušati realizovati njegov transfer ovog ljeta.

Inače, Roma je pokušala dovesti Thauvina još 2017. godine, ali i godinu kasnije. Nije uspjela, ali je interes za njega ponovo obnovljen.

Do prije par dana se špekulisalo da je Milan blizu da osigura potpis Floriana Thauvina, ali je njegov menadžer demantovao da je budućnost 26-godišnjeg Francuza odlučena.

Čini se da je Milan sada dobio jaku konkurenciju u vidu Rome, a još ranije su se pojavile špekulacije da ni Inter ne bi imao ništa protiv ukoliko bi 26-godišnji Thauvin umjesto crveno-crnog obukao crno-plavi dres.

Thauvinov ugovor sa Marseilleom uskoro ulazi u posljednje dvije godine, a navodno klub sa Velodromea za njegov transfer traži od 40 do 50 miliona eura.

Treba istaći da je Florian Thauvin bio članom reprezentacije Francuske koja se prošle godine u Rusiji popela na "krov svijeta".

Steven N'Zonzi

Nešto ranije su se pojavili navodi da Roma razmišlja nakon samo godinu dana prodati Stevena N'Zonzija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vučica će, ukoliko se odluči na prodaju, za N'Zonzija tražiti 24 miliona eura, a kao jedna od njegovih mogućih destinacija se pominje i Marseille.

Ne bi čudilo da upravo Steven N'Zonzi na kraju bude uključen u transfer paket koji će dovesti Thauvina na Olimpico.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi