St. Etienne prekinuo dobru seriju Vahinih "Kanarinaca"
(Foto: EPA) Nantes je do gostovanja u Saint Etienneu bio neporažen u posljednjih pet prvenstvenih utakmica (tri pobjede i dva remija)

Ligue 1, 15. kolo

St. Etienne prekinuo dobru seriju Vahinih "Kanarinaca"

Nantes kojeg sa klupe predvodi Vahid Halilhodžić je večeras gostovao na stadionu Geoffroy-Guichard gdje je želio nastaviti niz utakmica bez poraza. Ipak, domaći St. Etienne je bio prejak, pa je na otvaranju 15. kola Ligue 1 slavio pobjedu od 3:0.

St. Etienne je prvi put ozbiljno zaprijetio u sedmoj minuti preko M'Vile, ali je ovaj fudbaler iz dobre pozicije gađao pored gola. Imao je potom Nantes dobru šansu preko Sale, dok je veliku priliku da domaće dovede u vodstvo propustio Neven Subotić u 34. minuti.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u nastavku su nekoliko dobrih prilika imali i jedni i drugi prije nego što je Robert Berič u 72. minuti doveo St. Etienne u vodstvo od 1:0, nakon sjajnog centaršuta Salibura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sve dileme oko pobjednika riješio je Khazri sjajnim golom iz slobodnjaka u 84. minuti, dok je konačnih 3:0 postavio Kolodziejczak u 90. minuti nakon kornera.

St. Etienne je ovom pobjedom, barem nakratko, prestigao Marseille na petom mjestu tabele i sada ima 26 bodova, dok je Nantes ostao 10. sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi