Vahid Halilhodžić biranim riječima o budućoj velikoj zvijezdi: Eksplodirao je...

Zna se da je on najveća opasnost

Vahid Halilhodžić biranim riječima o budućoj velikoj zvijezdi: Eksplodirao je...

Nantes kojeg sa klupe predvodi proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić ovog vikenda će na svom terenu ugostiti ekipu Lillea.

Lille je svakako najugodnije iznenađenje u Ligue 1 ove sezone i nalazi se na drugom mjestu tabele, iza neprikosnovenog PSG-a.

Vjerovatno najveće zasluge za sjajne rezultate Lillea ima fantastični Nicolas Pepe, 23-godišnji krilni napadač iz Obale Slonovače.

Pepe je drugi strijelac francuskog šampionata sa 17 golova, a u dosadašnjem dijelu sezone je dodao i osam asistenicja.

Zbog toga je Halilhodžiću jasno od koga će njegovoj ekipi prijetiti najveća opasnost.

"Nicolas Pepe je potpuno eksplodirao ove sezone. Sposoban je za vanserijska individualna postignuća, sposoban je za prodore od 50 metara. Moraćemo biti oprezni, znamo koje su kvalitete Lillea", poručio je Vaha u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, za Pepea se već neko vrijeme interesuju evropski velikani. Povezuje se sa Liverpoolom i Arsenalom, a u posljednje vrijeme se kao njegova naredna destnacija pominje i minhenski Bayern. Lille je već postavio cijenu za svog sjajnog ofanzivca, a ona je 80 miliona eura.

Treba napomenti i da Halihodžićev Nantes dočekuje nedjeljnu utakmicu sa Lilleom na 15. mjestu tabele Ligue 1 (31 bod).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi