Neprijateljski doček za Halilhodžića i Marokance u Kinšasi, a ubrzo su stigle i nove loše vijesti
Foto - Screenshot

Maroko gostuje u DR Kongo

Neprijateljski doček za Halilhodžića i Marokance u Kinšasi, a ubrzo su stigle i nove loše vijesti

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka će u dvomeču protiv DR Kongo odlučivati o putniku na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Maroka je bh. trener Vahid Halilhodžić koji je uvjeren da će svoj nacionalni tim uspjeti da odvede na Mundijal.

Doček u Kinšasi nije bio nimalo prijateljski za Marokance, ali to, ističe Halilhodžić, neće poremetiti njegov tim. Provokacija je bilo i na press konferenciji pred utakmicu.

"Očekujemo težak meč. Postoje određene tenzije, bilo je neprijateljskog dočeka, ali to je normalno jer je u pitanju plasman na Svjetsko prvenstvo. Fokusirani smo na meč, smireni smo i posvećeni i znamo zašto smo došli".

"Poprilično je vruće, ali nije zabrinjavajuće. Teren bi nam mogao predstavljati mali problem, no i njima je isto".

Oglasi

Za Maroko neće debitovati fudbaler Barcelone Abde Ez. U pitanju je povreda.

"Došao je s povredom koljena. Trenirao je odvojeno od ekipe. Bit će s nama tu".

Kapiten reprezentacije Romain Saiss optimističan je kao i Halilhodžić pred ovaj meč.

"Nismo obraćali previše pažnje na ono što se događalo po našem dolasku i tokom treninga. Na tribinama su bila uglavnom djeca. Fokusirani smo na utakmicu i želimo pobjedu. Naučili smo iz grešaka na Afričkom kupu nacija i uvjereni smo da idemo na Svjetsko prvenstvo", poručio je Saiss.

Susret DR Kongo - Maroko igra se sutra od 16 sati.

Top Komentari

Catanzaro
Nas najveci trener svih vremena. Izborio svjetsko sa Obalom Slonovace, Alzirom i Japanom. Tri zaredom akobogda i cetvrto. Sretno Vaha sutra
7 0
user1644415954
Veliki čovjek,igrač i trener.Sretno legendo.!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi