Još jedan fudbaler je za svoj sunovrat pronašao krivca u Halilhodžiću

Želi opet u reprezentaciju

Još jedan fudbaler je za svoj sunovrat pronašao krivca u Halilhodžiću

A. Čaušević

Svoj posljednji angažman Vahid Halilhodžić neće pamtiti po lijepom. Reprezentaciju Maroka je napustio nekoliko mjeseci pred Svjetsko prvenstvo nakon što je od ove reprezentacije napravio volu konkurentnu ekipu što se je na najbolji način iskoristio njegov nasljednik Walid Regragui.

Za tri godine koliko je bio selektor Maroka Halilhodžić je imao problema sa igračima koji nisu mogli da trpe njegov autoritet, svakako najzvučnije ime je i Hakim Ziyech.

Dugo je FS Maroka bio pod pritiskom lokalne javnosti da se smijeni najboljih bh. trener što se u konačnici i desilo. Marokanci su između Vahe i igrača izabrali drugu opciju.

Među igračima koji su odlučili da odustanu od igranja za repezentaciju dok je Halilhodžić trener bio je i Youseff Maleh, sada 24-godišnji veznjak Leccea.

Maleh je dobio poziv za Afrički kup Nacija 2021. godine, ali tokom pripremnog perioda nije igrao i za sve je odlučio da okrivi Halilhodžića.

Poslije toga je donio radikalnu odluku i odlučio da više ne igra za reprezentaciju jer mu se nije sviđala Vahina ravnodušnost prema njemu.

Oglasi

Maleh je ubrzo napustio reprezezntaciju i odlučio da više ne igra za selekciju. Međutim dvije godine kasnije stiglo je pokajanje.

Naime, fudbaler rođen u Italiji je poslao pismo izvinjenja na adresu FS Maroka i poručio je da je ponovo spreman da igra za nacionalni tim te zemlje.

Inače, prije Mundijala Maleh je slao signale Regraguiju da želi u reprezentaciju, ali je Vahin trener odlučio da ga prekriži jer u njemu nije vidio dovoljnu posvećenost timu.

Sada je ovaj 24-godišnjak otišao korak dalje te je odlučio i da zamoli čelnike FS Maroka kako bi dobio poziv u reprezentaciju. Ostaje da se vidi da li će mu želja biti ispunjena.

Treba istači da Marokanci nakon otkaza nisu pokazali veliku zahvalnost zbog svega šta je uradio Halilhodžić na klupi pa potez Maleha da krivca za sunovrat pronađe u iskusnom bh. treneru nije iznenađenje.

Top Komentari

Catanzaro
Vahid Halilhodžić neizmjerljiva legenda Rodio se u poznatom gradu U Jablanici Gdje je Jul Briner srušio most Kada je došao u Mostar Asim mu je postavljao štapove I učio ga pravilno da hoda Vaha, ti si u Veležu bio idol I mi ti se klanjamo Zato Vahide Kada ti je račun u kafiću 8 km Reci konobaru - u redu je mali!! A ne da uzimaš kusur Da platiš parking u Jablanici
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi