Ostaje li Vaha selektor Maroka? Sam je dao odgovor

Ne želi više govoriti o tome

Ostaje li Vaha selektor Maroka? Sam je dao odgovor

Edmir Škorić

Mediji u Maroku objavili su prije dva dana da Vahid Halilhodžić neće voditi ovu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Popularni Vaha je Marokance odveo na Mundijal u Katar koji se igra u novembru i decembru ove godine, ali sve se glasnije priča da će dobiti otkaz jer odbija pozvati neke glavn zvijezde tima poput Hakima Ziyecha.

Prema informacijama koje stižu, sastanak predsjednika Nogometnog saveza Maroka Fouzija Lekjae i Vahida Halilhodžića zakazan je za početak maja. Tu će biti zvanično okončana saradnja i 69-godišnji trener ponovo neće na Svjetsko prvenstvo.

Prethodno je Vaha otkaze pred Mundijal dobijao u selekcijama Japana i Obale Slonovače i zaista je raritet da neko dobije tri puta otkaz pred sam početak najvećeg svjetskog takmičenja.

Međutim, sam Halilhodžić smatra da to nije istina i da će on ipak biti selektor i na Mundijalu.

"Ko kaže da se mene Maroko odrekao? To što mediji pišu nije istina. Da, mediji pišu svašta, novinari pišu svašta, mora da je neki novac tu u igri, zanimljivo šta sve neće napisati o meni", kazao je Halilhodžić za hrvatski portal Net.hr.

On ističe da je još uvijek selektor Maroka i da mu je sva ta priča postala degutantna. "O tome više ne želim ni da pričam", poručio je legendarni Vaha.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dodaje da nma nikakvih problema i da se sprema za utakmice koje njegovu reprezentaciju očekuju u Kataru.

Na Svjetskom prvenstvu Maroko će igrati protiv Belgije, Hrvatske i Kanade.

Top Komentari

Ne znam sta je fol sa Vahom ali zadnjih 5-6 trenerskih/selektorskih angazmana istjeran je iz kluba/reprezentacije koju je vodio i to ono, nogiran na grub nacin.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi