Bahatost kakva se rijetko viđa: Zvijezda u luksuzu najavljuje otkaz Halilhodžiću?
Foto - EPA

Hakim Ziyech objavio zanimljivu poruku

Bahatost kakva se rijetko viđa: Zvijezda u luksuzu najavljuje otkaz Halilhodžiću?

M. Šljivak

Zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech glavna je priča u marokanskim medijima u prethodnim mjesecima.

Razlog je naravno činjenica da ga je bh. trener Vahid Halilhodžić zbog nesportskog ponašanja izbacio iz reprezentacije i 69-godišnji stručnjak je jasan pri stavu da ga nema namjeru vraćati u nacionalni tim.

Zbog toga Halilhodžić rizikuje i posao. Navodno mu se tokom naredne sedmice sprema otkaz, a Hakim Ziyech kao da to priželjkuje. Barem tako zvuče njegove objave na društvenim mrežama.

"Sunce je također usamljeno, ali uvijek zasija", tajnovita je poruka zvijezde Chelseaja uz fotografiju u skupocjenom automobilu.

[twitter]https://twitter.com/ZiyechTime/status/1517897591593263104[/twitter]

Mnogi su protumačili da je ovo provokacija na račun Vahida Halilhodžića i da Ziyech najavljuje povratak u nacionalni tim nakon otkaza bh. treneru.

Razočaran ili jednostavno bahat? Legenda brani umišljenu zvijezdu 'slomljenog srca'

Na stranu Ziyecha stao je i legendarni marokanski fudbaler Mustapha Hadji. Iako je sarađivao s Halilhodžićem po dolasku bh. trenera u Maroko, on je na strani fudbalera Chelseaja. Tvrdi da je dobro upućen u sve što se dešavalo.

"Poznajem Hakima veoma dobro i srce mu je slomljeno kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Uradio je to protiv svoje volje. Bio je bijesan i razočaran što nije na spisku za Afrički kup nacija", rekao je Hadji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mustapha Hadji apsolutna je legenda marokanskog fudbala. Tokom devedesetih godina prošlog stoljeća i na početku novog je igrao zaista dličan fudbal, a nastupao je za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu...

Za nacionalni tim Maroka nastupio je 63 puta i postigao je 12 golova.

Oglasi