Vahid Halilhodžić ne da prvu zvijezdu: On ne može otići!
Sala je trenutno u trci za prvog strijelca Ligue 1 što je privuklo interes nekoliko klubova sa Otoka.

Trener Nantesa jasan

Vahid Halilhodžić ne da prvu zvijezdu: On ne može otići!

Trener Nantesa Vahid Halilhodžić ni pod koju cijenu ne želi ovog januara prodati svoju prvu zvijezdu Emiliana Salu.

Podsjetimo, riječ je o najboljem strijelcu Ligue 1 koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao 12 golova i skupa sa Mbappeom je u samom vrhu kada su golgeteri u pitanju.

Za njegove usluge se navodno interesuju Fulham i West Ham, ali popularni Vaha poručuje da on ne može ići.

"Nisam zabrinut. Zašto bih bio? Hoće li on otići? Ne, on ne može otići. Ako sam rekao ne, onda znači da mislim da ne može otići", rekao je Halilhodžić pa se osvrnuo i na ugovor ovog napadača.

"Koliko mu je ugovora još ostalo? Još godina i pol. Klub namjerava da mu ponudi novi. To je biznis, tako vam je to. Ja sam miran i ne vidim problem u ovoj situaciji".

Samo Vaha bio ubojitiji od argentinske senzacije

Zanimljivo da je upravo Vahid Halilodžić jedini igrač Nantesa koji je u prvih 16 kola Ligue 1 postigao više golova od Sale.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naime, Vaha je u sezoni 1984/1985 noseći dres Nantesa u prvih 16 kola postigao 15 golova, dok Sale kao što smo maloprije rekli ima 12.

Inače, Nantes igra sjajno otkad ga je preuzeo bh. stručnjak te je na devet mečeva ostvario učinak od pet pobjeda, dva remija i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi