Samo je Ziyech dovoljno bahat da bojkotuje Halilhodžića: "Profesionalac koji sve kaže u lice"
Foto - EPA

Boufal hvali selektora

Samo je Ziyech dovoljno bahat da bojkotuje Halilhodžića: "Profesionalac koji sve kaže u lice"

Midhat Šljivak

Marokanska javnost i navijači silno žele odlazak bh. trenera Vahida Halilhodžića s klupe nacionalnog tima.

Iako je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo 69-godišnjem treneru silno žele vidjeti leđa. Međutim, izuzev umišljenog Hakima Ziyecha Halilhodžić ima podršku drugih fudbalera.

To je jasno poručio fudbaler Angersa i reprezentativac ove zemlje Sofiane Boufal.

"S Vahidom Halilhodžićem imamo profesionalni odnos i fokusirani smo samo na fudbal", rekao je Boufal i nastavlja priču.

"Ono što je veoma dobro kod njega je što ti uvijek u lice kaže šta očekuje od tebe. Ja tačno znam šta traži od mene i igrača mog kvaliteta", istakao je ovaj fudbaler.

Vahid Halilhodžić uveo strogi režim u nacionalnom timu

Bh. stručnjak je po dolasku na klupu Maroka 2019. godine uveo strogi režim koji očigledno pojedinim ne odgovara.

Oglasi

"Atmosfera u ekipi kada sam došao nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan jedini problem u 40 dana na AKN. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina i uvijek ću se ovdje osjećati dobro".

S igračima je imao zanimljive metode rade. Natjerao ih je da nauče himnu i zabranio određene stvari.

"Kada sam stigao napao sam igrače riječima: Je li vas stid da ne znate himnu vaše zemlje? Nakon toga su je mnogi naučili. Zabranio sam pušenje šiše, zabranio sam igranje PlayStationa po cijelu noć, izlaske. Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni rade sve što žele. Uvijek sam govorio da je reprezentacija svetinja, a po nekima je samo Vahid problem"

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mnogi agenti su pokušali kupiti mjesto u reprezentaciji svojim igračima.

"Dobio sam veliki broj poziva od agenata. Tražili su da njihovi igrači dobiju poziv u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to ne ide tako", poručio je Vaha.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Nisam Vahin pristalica, ali ako mu Maroko da otkaz, raspašće se na SP u Kataru. Volio bih da griješim...
12 0
HarisADP
De zamislite dodje neko u Bosnu, sa dzekom se posvadja, ddzeko bude izbacen. Vaha je pravo magare ono hercegovacko. Kenjac pravi. Gledo sam ga ja dok je bio u dinamu. Kazem ja, kazem ja. Samo ja ja, bas magare. Ne bi on tek tako dobijao nogom u gu.zicu. nego, bosnje nepravedne pa ga falte. Kako je fino gledat srbe jesu pravedni i citat komentare, a nw ko vi, ne mozes procitat normalan komentar kad je u pitanju neki bosnjo. Jedino pjanic je izizetak, svi u glas ga pljujete. Mislim zasluzio je, nabili smo ga nogom u gu.zicu i pomogli barseloni da je uefa ne kazni FFP.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti