Valdes karijeru nastavlja u Bešiktašu
Foto: EPA

Brzo napušta Manchester United

Valdes karijeru nastavlja u Bešiktašu

E. Škorić

Golman Manchester Uniteda navodno je prihvatio ponudu turskog Bešiktaša.

Valdes je tijekom zime pojačao Manchester United, ali nije dobio ulogu na golu Crvenih vragova, te je treći golman.

Louis van Gaal je ranije kazao da Valdes zbog određenih stvari nema budućnost na Old Traffordu i da na njega ne računa, što je Špancu značilo samo jedno: pronaći novi klub.

Mnogi timovi se zanimaju za 33-godišnjeg bivšeg čuvara mreže Barcelone, ali prema Futbol Areni, on je dogovorio dvogodišnji angažman u Bešiktašu, uz mogućnost produženja saradnje za još 12 mjeseci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodi se da će turski klub za milion funti dobiti Valdesa. On je za reprezentaciju Španije branio na 20 utakmica, a zanimljivo da je 12 puta branio i za selekciju Katalonije. 

Na golu Uniteda je branio dva puta, a na golu Barcelone 387 puta. Ponikao je u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.