Atletico igra kao neko ko bi mogao biti prvak: I kada nije najbolji, pobjeđuje

Madriđani trijumfovali na Mestalli

Atletico igra kao neko ko bi mogao biti prvak: I kada nije najbolji, pobjeđuje

E. Škorić

Atletico Madrid je u 11. kolu španske La Lige gostovao na Mestalli i osvojio je nova tri boda pobijedivši s 1:0.

Atletico je u devetoj utakmici upisao sedmu pobjedu i ostaje jedina neporažena ekipa La Lige.

Tim Diega Simeonea nije oduševio na Mestalli protiv Valencije, ali je, poput šampiona, stigao do pobjede i tamo gdje možda nije zaslužio.

Činjenica je da su gosti iz Madrida bili bolji od Valencije, no nisu znali da iskoriste ono šansi što su napravili. Kad već nije išlo gostima, počastio ih je Antonio Lattore Grueso koji je u 79. minuti skrenuo loptu u vlastitu mrežu i tako omogućio Atelticu da unatoč svemu dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je opet na diobi prvog mjesta s Real Sociedadom i obje ekipe imaju po 23 boda, s tim da Madriđani imaju utakmicu manje od ekipe iz San Sebastiana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi