Ljepotica Guillamona donijela bod Valenciji protiv Barcelone

Remi na Mestalli

Ljepotica Guillamona donijela bod Valenciji protiv Barcelone

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Valencije i Barcelone podijelili su bodove u utakmici 17. kola španske Primere. Bilo je 1:1. 

Već u drugoj minuti sjajna šansa za domaćina. Inaki Pena je sjajno zaustavio pokušaj Romana Yaremchuka.

Robert Lewandowski je u 18. minuti zaprijetio, no ovaj put se istakao Penin kolega s druge strane, Giorgi Mamardashvili.

Gruzijski golman je iz duela s poljskim napadačem izašao kao pobjednik i deset minuta kasnije kada su se našli u duelu jedan na jedan.

Pedri je zaprijetio u 34. minuti, no njegov dobar udarac ide tik iznad prečke.

Posljednju veliku priliku u prvom dijelu imao je Hugo Duro iz Valencije. Skočio je dobro, šutirao glavom, no lopta odlazi pored gola.

Oglasi

Ilkay Gundogan je propustio veliku šansu u 52. minuti, no to kao da je nagovijestilo da bi gledaoci na Mestalli uskoro mogli vidjeti gol. 

Golove smo vidjeli u drugom poluvremenu. Katalonci su odigrali spektakularnu akciju u 55. minuti i ušetali se u gol Šišmiša. Asistenciju je upisao Raphinha, a Felix je loptu poslao i mrežu i nakon toga sve zbunio svojom reakcijom.

Mogao je Felix postići novi gol kada mu je jedan igrač Valencije sjajno ušao u blok, Raphinha je desetak minuta kasnije imao još jednu šansu, a onda u 71. minuti šok za goste.

Hugo Guillamon je sjajno podoio i donio izjednačenje Valenciji. Gol pogledajte klikom OVDJE

Oglasi

Ruku na srce, mogla je Barcelona u nastavku do gola. Prvo je u 83. minuti golman Valencije zaustavio Raphinhu, a u nadoknadi Araujo jedan odbijenac nije uspio poslati u mrežu.

U narednom kolu Barcelona će biti domaćin Almeriji, dok će Valencia u goste kod Raya.

Barcelona je na 3. mjestu s 35 bodova. Atletico ima bod i utakmicu manje na 4. mjestu. Valencia je deseta s 20 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 17. kolo:

Valencia - Barcelona 1:1 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Xavi majstore, punu podrsku Madridista imas
6 2
user1620593935
Bolje je časno osvojiti 1 bod nego pobjeđivati i osvajati titule uz pomoć sudaca kao Real. Necemo zaboraviti da je Barcelona jedini klub koji igra bez penala. Svirana im samo 3 penala u zadnjih 50 utakmica. A bilo ih je oho-ho.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi