Koeman pola godine samo kritikovao Xavija, a jučer su se sreli po prvi put

Trener Barce pokazao kakav je gospodin

Koeman pola godine samo kritikovao Xavija, a jučer su se sreli po prvi put

E. Čaušević

Ronald Koeman je krajem prošle godine dobio otkaz na klupi Barcelone što mu je dosta teško palo.

Joan Laporta je nakon poraza od Rayo Vallecana odlučio da Koemanu uruči otkaz, a to mu je saopštio u avionu dok su se vraćali u Barcelonu.

Ubrzo nakon toga Barcelona je potvrdila da je Xavi Hernandez novi trener i pred njim je bio ogroman izazov. Jedini cilj bio je plasman u Ligu prvaka što tada nije bilo jednostavno jer je Barca bila deveta na tabeli.

Na kraju je Xavi napravio dosta dobar rezultat i osigurao je plasman u Ligu prvaka, a Barcelona će sezonu završiti na drugom mjestu La Lige.

Koliko je Koemanu teško pao otkaz najbolje pokazuje činjenica da je koristio svaku priliku da kritikuje Barcelonu i Xavija. Nakon svakog poraza govorio je da se ništa nije promijenilo, te da njegovim otkazom klub ništa nije dobio.

Koeman je kritikovao i Xavija i govorio da je njemu lakše jer ima podršku, ali da ni pored toga igre Barcelone nisu ništa spektakularno bolje.

Oglasi

Nakon što je izborio Ligu prvaka Xavi je odgovorio Koemanu i poručio da je tim preuzeo u očajnoj situaciji i da je tada bilo upitno da li će klub uopšte izboriti Evropu, te da je odlazak u Ligu prvaka odličan podvig.

Zanimljivo je da su se Xavi i Koeman jučer po prvi put sreli nakon svega. To je bilo povodom 30. godišnjice osvajanja Barcine prve titule Lige prvaka, a taj meč tada je odlučio svojim golom upravo Koeman.

Fotografi su zabilježili trenutak kada su se sreli Xavi i Koeman, a na fotografiji se vidi koliko je Nizozemcu bilo neugodno. Španski mediji pišu da se Koeman nadao da neće sresti Xavija, ali je trener Barce ipak došao na ovu svečanost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi je prišao Koemanu da se pozdravi i pored svih kritika koje je od njega dobio pokazao je kakav je gospodin.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dvije legende istog kluba, ništa sporno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi