U Madridu je trenutno -8: Sevilla bunkerom izdržala poluvrijeme, pa osjetila svu moć Katalonaca

Barcelona razbila i Sevillu

U Madridu je trenutno -8: Sevilla bunkerom izdržala poluvrijeme, pa osjetila svu moć Katalonaca

Edmir Škorić

Barcelona nastavlja svoj pohod ka tituli nakon što je večeras u okviru 20. kola španske La Lige pobijedila Sevillu sa 3:0.

Ranije danas Real Madrid je izgubio od Mallorce i tako dodatno motivisao Katalonce, koji su bili svjesni da će pobjedom nad Sevillom doći na čak osam bodova prednosti nad ljutim rivalom.

Takav poklon ekipa kao što je Barcelona ne propušta. Na svom Camp Nouu nadigrala je momčad Seville, kojoj bunker nije pomogao, iako je uspjela da nulira napade domaćina skoro sat vremena.

Barcelona je pokušavala slomiti otpor i čvrstu odbranu Andalužana, da bi u tome uspjela u 58. minuti nakon fantastične akcije koju je na kraju golom završio Jordi Alba, a kome je asistenciju uputio Franck Kessie.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1622344697405374467[/twitter]

Ako je bilo dilema oko pobjede Barcelone, one su nestale u 70. minuti. Raphinha pronalazi Gavija, a mladi i talentovani veznjak zabija za 2:0 i stavlja tačku na i.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1622347889841246209[/twitter]

Nakon asistencije, često kritikovani i osporavani Brazilac Raphinha u 79. minuti zabija gol. De Jong je proigrao Albu, ovaj ubacio s lijeve strane, a Raphinha loptu ugurao u mrežu s nekoliko metara.

Barcelona je nadigrala goste u svim parametrima i pravo je čudo da nije bila i uvjerljivija pobjeda Xavijeve ekipe koja izgleda dobro, zrelo, spremno da ponovo bude prvak Španije.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1622349854847508481[/twitter]

Barcelona ima zaista dobru prednost od čak osam bodova, ali ima još 18 kola do kraja i morat će da nastavi u ovom ritmu jer Real će svaki kiks koristiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 21. kolu La Lige Barcelona gostuje Villarrealu i traži šestu pobjedu u nizu, dok će Real imati nešto laki zadatak jer mu u goste dolazi Elche.

Kada govorimo o Sevilli, ona se neočekivano nalazi na 16. mjestu i ima samo 21 bod, odnosno dva više od 18-plasiranog Cadiza i prijeti joj ispadanje, što bi bilo ravno tragediji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Najljepse od svega je sto igraci Barcelone u prvom poluvremenu igrali *koliko-toliko*, dok su u drugom odlucili rijesiti pobjednika. Sevilla se pogubila. Ne znam jesu li uopste igrali. Visa BARCA.
11 1
ubnt2
U Barceloni je za mjesec februar zaista toplo jbt, 8 stepeni a u Madridu je ledara...
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi