Španski velikan u ogromnim dugovima, stanje alarmantno: Šta će biti sa Šišmišima?

Valencija u problemu

Španski velikan u ogromnim dugovima, stanje alarmantno: Šta će biti sa Šišmišima?

Eldar Ganibegović

Od 2014. godine Peter Lim je vlasnik Valencije, a kroz to razdoblje klub je nagomilao velike dugove.

Španski list "Superdeporte" situaciju u Valenciji naziva "alarmantnom" i objavljuje da "šišmiši" sada imaju preko 200 miliona eura duga.

Kako bi pružila ruku financijski posrnulim klubovima, poput Barcelone, španska fudbalska liga će "relaksirati" prijelazni rok kako bi momčadi mogle poštivati financijski fair play, ali i pored toga situacija u Valenciji je izuzetno teška.

Valencia do sada nije uspjela prodati igrače koje želi kako bi došla do iznosa koji bi trebao uravnotežiti financijski bilans fiskalne godine koja će završiti s gubicima od preko 70 miliona eura.

Kako bi ispoštovali financijski fair-play, klub s Mestalle skovao je plan i predvidio gubitke od 36,6 miliona eura, ali i prihode od 37,7 miliona od prodaje igrača. Ali. zasad, izračuni nisu bili dobri.

Valencia ima dva "bisera" u svom timu - Goncala Guedesa i Carlosa Solera. Njih dvojica su za prodaju, ali teško je vjerovati da će "šišmiši" dobiti tražene iznose.

Najbliži odlasku je Guedes koji bi potpisao za Romu. Prema Transfermarktu, on vrijedi 40 milionaeura, dok Soler vrijedi 10 više. 

Problem je što momčad ne bi imala puno novca za transfere čak ni da promijeni trenera i dovede Gennara Gattusa. On želi Mattea Napolitana, koji, iako je slobodan, ne može biti registrovan zbog situacije u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, u martu su navijači Valencije protestovali protiv Petera Lima i tražili od njega da ode.

Peter Lim je 2019. bio rangiran kao 10. najbogatiji čovjek u Singapuru, s bogatstvom od 2,5 milijarde dolara.

Top Komentari

ubnt2
Ovim problem 200 miliona eura duga.Pa Barcelona se bori a i lagano izvlači od duga koji je preko milijardu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi