Prvi tim koji je odustao od Džeke, trener čak prijeti otkazom!

Gattuso razočaran

Prvi tim koji je odustao od Džeke, trener čak prijeti otkazom!

Edmir Škorić

Edin Džeko je bio velika želja kultnog tima, konkretno novog trenera, ali ostat će na tome.

Valencia je ovog ljeta za trenera imenovala Gennara Gattusa, a temperamentni trener odmah upravi kluba dostavio listu igrača koje želi dovesti na Mestallu. Na listi je bio i napadač Intera, ali Gattuso je ostao uskraćen za jedan od primarnih ciljeva.

Naime, kako javlja Corriere della Sera, koja se poziva i na neke španske medije, čelnici kluba rekli su Gattusu da je Džeko s platom od pet miliona eura po sezoni ipak prekrupan zalogaj za Šišmiše i da nisu u mogućnosti da daju bh. reprezentativcu takve uslove.

Drugi Gattusov izbor u napadu bio je iskusni Urugvajac Edinson Cavani, ali ni bivši napadač Manchester Uniteda nije moguć za skromni budžet Valencije, dok su igrači poput Mattea Politana i Diega Demmea preskupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve ovo dovodi Gattusa u razmišljanje, pa nekadašnji srčani veznjak Milana čak razmišlja i da da ostavku iako nije imao nijedan zvanični meč na klupi Valencije.

Što se Džeke tiče, čini se da je i dalje u planovima Intera iako je klub angažovao Romelua Lukakua. Džeko bi mogao imati ulogu rezerviste, manje minuta, ali svakako bi trebao da bude od koristi treneru Simoneu Inzaghiju u borbi za Scudetto, ali i ostale trofeje.

Top Komentari

nijepoznat
ma moze uvijek u Federalce
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi