Edin Džeko za sada ima dvije opcije na stolu
Foto - EPA

Gdje će bh. dijamant?

Edin Džeko za sada ima dvije opcije na stolu

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (36) po svemu sudeći će napustiti ekipu Intera u ljetnom prijelaznom roku.

Dijamant je postao višak među Nerazzurrima nakon što je postignut dogovor o povratku Romelua Lukakua u klubu s Giuseppe Meazze i očekuje se da će veoma brzo Džeko napustiti Inter.

Brojni klubovi spominju se kao potencijalne destinacije za 36-godišnjeg napadača. Špekulisalo se o Real Madridu, Juventusu i Romi, gdje bi imao ulogu rezervnog napadača, no današnje vijesti iz Italije tvrde kako postoje još dvije zanimljive ponude za bh. fudbalera.

Interes za Edina navodno ponovo pokazuje engleski West Ham. Menadžer ovog kluba David Moyes smatra da bi se Džeko odlično uklopio u njegov sistem igre i spreman je da ga dovede u svoj tim.

Čekićari su i ranije pokazivali interes za iskusnog napadača. Međutim, on se odlučio za druge opcije koje je imao u tom trenutku.

Također, s Džekinim imenom se povezuje i Valencia. Šišmiši također traže iskusnog napadača za novu sezonu i jedna od opcija je i Edin.

Oglasi

Džeko od zainteresovanih klubova ima samo jedan zahtjev. To je ugovor na dvije godine i vidjet ćemo ko mu je spreman to i ponuditi.

Edin Džeko je u Inter stigao prošlog ljeta iz Rome. Nastupio je 49 puta za crno-plave iz Milana imao je učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Prethodno je igrao sjajan fudbal u Romi gdje je zabio 118 golova uz 55 asistencija u 259 utakmica, a naravno ne treba zaboraviti titule koje je osvajao s Manchester Cityjem u Engleskoj i Wolfsburgom u Njemačkoj.

Edin Džeko nije imao šanse u odluci Simonea Inzaghija

Trener Intera Simone Inzaghi navodno je odlučio kako će u klubu zadržati Joaquina Correu ispred Edina Džeke.

Italijanski mediji uveliko pišu da će Džeko uskoro napustiti Inter zbog dolaska Romelua Lukakua u klub, a to bi se moglo desiti veoma brzo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko i Alexis Sanchez su ti na koje Nerazzurri neće računati. Mora se otvoriti mjesto za dolazak novih igrača, Alexisu nije bilo spasa, a Inzaghi je morao birati između Edina i Joaquina.

S obzirom na to da je Inzaghi veliki ljubitelj igre argentinskog napadača, odlučio je da izabere njega pored mnogo starijeg Džeke koji će po svemu sudeći napustiti klub.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
predji u mcdonalds tamo jos mores da igras
0 9
Bezbeli22
Nevjerovatno je kakve gluposti i izmišljotine pišu samo da bi nešto napisali. Odron od novinarstva!!!
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi